Meniu

Căutați zboruri către aeroportul Bodo Airport

Arată filtrele

Bodo

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Orașul muzicii

  În luna august, Bodø devine paradisul muzicienilor. Cele două festivaluri desfășurate aici, Parkenfestivalen și Nordland Musikkfestuke sunt organizate în același timp și atrag mii de participanți din toată lumea.

 • O zi și-o noapte

  Situat la Cercul Polar, în Bodø veți remarca cu deosebită încântare că în luna iunie, vreme de două săptămâni, soarele va străluci 24 de ore. Noaptea arctică, însă, se va instala la începutul lunii decembrie și va dura până pe data de 10 ianuarie. 

 • Muzeul Bodø

  O vizită la Nordlandsmuseet, muzeul din nordul orașului, ridicat într-o veche clădire de secol 19, este de neratat. Aici veți avea șansa să cunoașteți trecutul regiunii, dar și să descoperiți cultura poporului indigen local, Sami.

Halibut fript și aventuri în aer liber – de ce merită să vizitați Bodø

Bodø și-a căpătat statutul de centru urban la începutul secolului 20. De-a lungul anilor i-au fost alipite cătune și regiuni ca Svenskebyen (oraș suedez), care au ajutat la reclădirea regiunii după atacurile devastatoare ale armatei germane din anul 1940. În ciuda istoriei zbuciumate, Bodø a renăscut și a devenit astăzi o destinație ideală pentru turiștii în căutare de un city break inedit. 

Portul orașului este unul dintre locurile preferate de cei pasionați de aventuri în aer liber. Aici veți putea admira bărcile tradiționale keel, alături de iahturi impresionante. Mai mult, portul este punctul de plecare spre Litle Hjartoya și Store Hjartoya, două insulițe artificiale construite cu rol de protecție împotriva furtunilor.

În interiorul orașului veți găsi cel mai vechi templu din regiune, Bodin Kirke, ridicat din piatră albă în anul 1240. Biserica încântă în special prin sculpturile interioare din lemn masiv și prin altarul impresionant adăugat clădirii în secolul 14.

Din punctul de vedere al bucătăriei, norvegienii vă vor întâmpina cu halibut fript sau cu tradiționala fiskesuppe, o supă aburindă din pește. Printre localurile preferate de turiști se numără Bryggerikaia, aflat pe Sjoegata 1, și Løvolds Kafeteria, situat pe Tollbugata 9. 

Companii aeriene populare care operează zboruri spre Bodo Airport

Orarul zborurilor: Bodo

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Bodo!

Alegeți hotel în Bodo