Meniu

Căutați zboruri către aeroportul Konya Airport

Arată filtrele

Konya

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Orașul cu mai multe nume

  De-a lungul timpului, Konya a purtat nume diferite: inițial, acesta s-a numit Iconium, apoi Claudioconium și Colonia Aelia Hadriana. Numele actual a rămas neschimbat din secolul 12.

   

 • Misticismul învolburat

  Unul dintre simbolurile Konyei este ordinul Dervișilor Rotitori, caracterizat printr-un tip aparte de meditație. Membrii acestui ordin se roagă în timp ce se învârt rapid în cercuri.

 • Ceva dulce

  Konya este o regiune faimoasă pentru dulciurile produse aici, în special pentru cezerye. Aceasta este o prăjitură tradițională cu morcov caramelizat, nuci, fructe uscate și bucăți de cocos, toate în gelatină.

   

Konya, orașul lacurilor și al dervișilor rotitori

Konya este un oraș turcesc situat pe latura sud-vestică a Platoului Anatoliei centrale. Este un centru urban care îmbină cu măiestrie tradiția și cultura Turciei cu modernismul. Dovezile arheologice arată că regiunea locuită încă din anul 3000 î.e.n. a trecut prin perioade de dominație diferite. În timpul Imperiului Selgiuc, Konya a căpătat statutul de capitală a imperiului, până a intrat sub stăpânire otomană.

Astăzi, o vacanță în Konya merită începută cu o vizită la lacurile din apropiere: Tuz Gölü este unul dintre lacurile cu apă sărată, iar Beyşehir este cel mai mare lac cu apă dulce din Turcia. Beyşehir face parte dintr-un parc national care anual atrage mii de vizitatori, atât iubitori de relaxare pe plajă, cât și pasionați de sporturi pe apă. Simbolul Konyei este Muzeul Mevlana, care adăpostește mormântul poetului sufit Rumi.

Dacă sunteți pasionați de cultura Orientului Mijlociu, nu trebuie să ratați vizitele la medresele Karatay și İnce Minareli, care astăzi servesc drept centre de expoziție de artă medievală. Muzeele de etnografie și arheologie sau moscheile turcești sunt încă trei locuri de bifat în timpul unui city break.

Bucătăria regională vă va încânta cu etli ekmek, o plăcintă cu carne tocată, ceapă și roșii, dar și tirit, orezul cu legume. La desert, vă recomandăm să încercați vata de zahăr pişmaniye Încercați-le pe toate la restaurantul Konak Konya Mutfağı sau la Somatçi.

Companii aeriene populare care operează zboruri spre Konya Airport

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Konya!

Alegeți hotel în Konya