Meniu

Căutați bilete de avion spre Calama

Arată filtrele

Calama

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC-4 (vara), UTC-3 (iarna)
  Valută: Peso chilian (CLP)

 • Orașul soarelui și al cuprului

  Prima parte a descrierii orașului este ușor de intuit: se referă la situarea sa geografică în deșert. A doua face referire la faptul că orașul Calama produce 40% din cuprul obținut în regiune.

 • Mina Chuquicamata

  În apropiere se află Chuquicamata – a doua cea mai mare mină funcțională din lume și prima în rândurile extracției de cupru. Acest minereu este vital pentru economia statului Chile.

 • Orașul din mijlocul apelor

  În dialectul Kunza, numele Calama se traduce prin „orașul din mijlocul apelor”, deoarece dă impresia unei insule înconjurată de apă, chiar în mijlocul deșertului.

   

Calama – orașul soarelui și al cuprului

Calama este cunoscut drept orașul din deșert, fiind localizat în Atacama, în nordul statului Chile. Se află la o altitudine de peste 2400 m deasupra nivelului mării și este un contribuitor important al economiei țării prin extracția de cupru din regiune.

Mineritul de cupru este o îndeletnicire adânc înrădăcinată în tradițiile localnicilor. Dovadă în acest sens stă acoperișul catedralei orașului, Catedrala San Juan Bautista, construit în totalitate din cupru. În centrul pieței veți găsi și un monument al minerului la muncă. Dacă vă doriți o vacanță altfel, puteți merge la mina Chuquicamata, pentru a avea parte de întreaga experiență locală. Acesta este un loc de dimensiuni impresionante, de unde se extrag anual peste 600 de tone de minereu, iar accesul în mină este gratuit.

Din Calama puteți ajunge cu usurință în San Pedro de Atacama, un orășel care atrage turiștii prin faptul că este considerată capitala arheologică a țării, cu mărturii din vremea incașilor. Orașul este considerat poarta către deșertul Atacama, unul dintre cele mai mari și uscate deșerturi din lume.

O vacanță în străinătate nu este niciodată completă fără a încerca bucătăria tradițională. Localnicii și turiștii deopotrivă recomandă Restaurantul Patagonia, aflat pe Avenida Granaderos 2549, unde vă puteți delecta cu un grătar delicios. Un alt loc rustic și cochet unde puteți servi o cină pe măsură este Rustico de pe Avenida Huaytiquina 2091.

Aeroporturi în Calama

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Calama

Orarul zborurilor: Calama

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Calama!

Alegeți hotel în Calama