Meniu

Căutați bilete de avion spre Caxias do Sul

Arată filtrele

Caxias do Sul

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC-3 (vara), UTC-2 (iarna)
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • Orașul italian

  Caxias do Sul este cunoscut ca cel mai mare oraș italian din Brazilia. Aici veți găsi un monument care onorează imigranții fondatori ai orașului, construit în 1950.

 • Ușile din Italia

  Biserica São Pelegrino din oraș este un tribut către rădăcinile italiene ale orașului. Ușile enorme de la intrarea în templu au fost create în Italia, iar interiorul acestuia a fost pictat de Aldo Locateli.

 • Relaxarea în parc

  Caxias do Sul este unul dintre cele mai verzi orașe din regiune. În zilele călduroase, cel mai bun medicament este o plimbare în parc, de preferat Getulio Vargas, cel mai mare și mai aerisit dintre toate.

De ce merită să vizitați Caxias do Sul

Caxias do Sul a fost fondat în 1890 de imigranții veniți din Italia, împreună cu băștinașii ce deja își păstoreau animalele în zonă. Nou-veniții au început să lucreze pământurile pentru a cultiva viță de vie, întâi pentru nevoile proprii, apoi pentru comerț, astfel încât și astăzi sunt recunoscuți pentru vinurile deosebite din regiune. De asemenea, cu timpul, aceștia au început să cultive și grâu, dar și porumb.

Arhitectura orașului este una eclectică, însă captivantă. Plimbându-vă prin oraș, veți vedea reședințe personale bogat decorate, clădiri publice construite în stiluri diferite sau biserici neo-gotice. Cu puțin noroc, veți putea găsi și casele în care au locuit primii imigranți italieni, construite din piatră și lemn.

În fiecare an par (2018, de exemplu), luna februarie este dedicată Festa da Uva, festivalului strugurilor. Cu acest prilej, locuitorii pot aminti celor tineri care le sunt rădăcinile. În târgurile acestui festival puteți degusta vinuri locale, brânzeturi și struguri proaspeți. În timpul evenimentului, au loc vizite la castelul Lacave, o construcție din secolul 6, care astăzi servește drept fabrică de vin.

Bucătăria locală are, evident, influențe italiene puternice. Vă recomandăm să încercați cocoșul la cuptor, risotto-ul local și fortaia, omleta cu brânză sau salam brazilian.

Aeroporturi în Caxias do Sul

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Caxias do Sul

Orarul zborurilor: Caxias do Sul

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Caxias do Sul!

Alegeți hotel în Caxias do Sul