Meniu

Căutați bilete de avion spre Kars

Arată filtrele

Kars

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Tradiția ceaiului

  Orașul este cunoscut pentru tradiția încă actuală de a savura ceaiuri. Veți găsi magazine de profil la fiecare colț de stradă, iar o ceașcă de ceai alături de localnici este o oportunitate extraordinară să cunoașteți mai multe despre oraș.

 • Orașul medieval Ani

  Una dintre cele mai mari atracții din Turcia este orașul medieval Ani, care a aparținut armenilor. Îl puteți vizita în timpul vacanței în Kars, fiind situat la 50 de kilometri depărtare.

 • Descoperirile arheologice

  Ținând cont de trecutul dinamic al orașului, în subteran au fost găsite multe dovezi ale civilizațiilor trecute. Cele mai interesante dintre acestea au fost expuse la Muzeul Orașului.

De ce merită să vizitați Kars

Kars este un oraș pitoresc, situat în nord-estul Turciei, în apropiere de râul cu același nume. Istoria sa tulbure se leagă de perioade de dominație armeană, romană, selgiucă, mongolă și rusă, printre altele. Începând cu anul 1921, acesta a revenit Turciei, și reprezintă astăzi un mix deosebit de naționalități, culturi și religii.

Vă puteți începe vacanța în Kars cu o vizită la castelul de pe deal, care oferă o panoramă incredibilă asupra întregului oraș. Având această imagine în minte, vă va fi mult mai simplu să explorați fiecare străduță de aici. Zidurile castelului datează din secolul 12, și sunt încastrate pe alocuri cu cruci armenești. Totuși, castelul în sine a fost construit cu mult timp înainte.

Un pic mai jos de castel veți găsi Biserica Armenească a Sfinților Apostoli, ridicată în secolul 11. Cupola acesteia este decorată cu 12 statui, câte una pentru fiecare apostol. Istoria acestui templu este una zbuciumată, de asemenea. În a doua jumătate a secolului 16, a fost transformată în moschee, apoi, la sfârșitul secolului 19, în biserică ortodoxă. Din 1993, biserica a redevenit moschee.

Un alt loc pe care merită să îl vizitați este podul de piatră Taşköprü, peste râul Kars. Acesta a fost construit în 1579 din bazalt, la ordinul lui Lala Mustafa Pașa, Marele Vistier al Sultanului Murad al Treilea. Podul original a fost dărâmat de inundații și reconstruit la începutul secolului 18.

Aeroporturi în Kars

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Kars

Orarul zborurilor: Kars

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Kars!

Alegeți hotel în Kars