Meniu

Căutați bilete de avion spre Lulea

Arată filtrele

Lulea

 • Informații generale

  Limba oficială Suedeză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana suedeză (SEK)

 • Faceți cunoștință cu civilizația Sami

  Partea de nord a Suediei este locuită de aborigeni maeștri în supraviețuirea în condiții grele de iarnă. Puteți să cunoașteți mai bine această cultură în timpul unei călătorii cu renii.

 • Învățați să conduceți… altfel

  Condusul pe drumurile înzăpezite din Suedia este o aventură, dar cum ar fi să învățați să conduceți pe un lac înghețat? O astfel de aventură include cursuri de un weekend, care costă aproximativ 6000 de coroane suedeze (600 de euro).

 • Cele mai bune restaurante

  Dacă vreți să testați bucătăria locală, locul ideal este Strada Storgatan, plină de restaurante și bistrouri cu preparate tradiționale. De asemenea, în regiune veți găsi localuri cu specific japonez sau thailandez. 

De ce merită să vizitați Luleå

Luleå este un oraș în nordul Suediei și capitala regiunii Norrbotten, atestat în 1621. Orașul îmbină arhitectura mai multor perioade istorice, iar punctul maxim de dezvoltare al acestuia a fost sfârșitul secolului 19, odată cu deschiderea liniei feroviare.

În primii 28 de ani, centrul orașului era situat la 9 kilometri depărtare către nord-vest, pe locul actualului Gammelstad. În 1649, însă, pe măsură ce apele s-au retras din regiune, localnicii au decis să se mute mai aproape de mare pentru a putea continua pescuitul și comerțul pe apă. 

În zona Gammelstad veți găsi Gammelstad kyrkstad, biserica-sătuc, foarte populară în Evul Mediu în toată zona Scandinaviei. Biserica de secol 15 este înconjurată de 424 de căsuțe din lemn, care servesc drept adăpost pentru pelerini. Începând cu anul 1996, satul a devenit parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Dacă plănuiți un city break în Luleå la începutul lunii februarie, nu ratați târgul din Jokkmokk, un sătuc din apropiere. Acesta are loc în prima sâmbătă și duminică din februarie, când aproximativ 30.000 de Sami coboară în sat din nordul Suediei pentru a cumpăra sau vinde obiecte hand-made, pentru a povesti despre reni și pentru a organiza excursii. La târg puteți încerca gustările locale, puteți admira expoziții de artă și fotografie sau puteți petrece până dimineața pe muzica folk.

Aeroporturi în Lulea

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Lulea

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Lulea!

Alegeți hotel în Lulea