Meniu

Căutați bilete de avion spre Suceava

Arată filtrele

Suceava

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Biserica Dorințelor

  Mănăstirea Hagigadar este un important sanctuar armenesc, cunoscut sub numele de Biserica Dorințelor. Acesta este vizitat în fiecare an pe 15 august de către mii de pelerini din toate colțurile lumii, care vin pentru a li se îndeplini dorințele.

 • Muzeul Oului

  Pentru cele mai frumoase ouă încondeiate, vizitați Muzeul Oului din satul Vama, unde vă puteți delecta cu operele Letiția Orșivschi. Artista decorează ouă de găină și struț conform tradițiilor populare, pictând motive elegante unice. 

 • De la oraș la sat

  Faceți o plimbare prin Muzeul Satului pentru un aer de istorie rurală. Colibele renovate din zona Bucovinei adăpostesc nu doar ustensile domestice folosite din străvechi timpuri, ci și reprezentații ale unor tradiții, cum ar fi priveghiul mortului.

Suceava: istorie și patrimoniu cultural mondial
Suceava respiră istorie: orașul a fost capitala Moldovei în secolele 15-16, iar astăzi este unul dintre cele mai bogate centre urbane datorită clădirilor sale istorice. Săpăturile arheologice au dovedit existența așezărilor umane în regiune încă din timpuri străvechi. Orașul se mândrește cu sanctuare ce aparțin unui grup de biserici ortodoxe pictate din nordul Moldovei, care sunt incluse în Patrimoniul UNESCO. Cea mai interesantă și frumos conservată mănăstire este mănăstirea Sfântului Ioan cel Nou, cu fresce la exterior datând din 1534. 
 
Pentru un city break bogat în istoria locului, vă recomandăm vizitarea obiectivelor turistice împreună cu un ghid. Cea mai bună ofertă este cea a companiei Hello Bucovina Day Tours – puteți alege o rută deja prestabilită sau o puteți ajusta după cum doriți. 
 
Suceava are multe de oferit din punct de vedere gastronomic: pentru o porție de cotlet de miel sau rață marinată în anason poposiți la restaurantul Mosaik (str. Sofia Vicoveanca), la restaurantul Centru Vechi (str. Bumbac Vasile) puteți încerca delicioșii cârnați picanți românești și coaste la grătar, iar pentru îndulcire vă recomandăm Maison Delice (str. Curtea Domnească), unde veți putea servi prăjituri în atmosfera unei cafenele cochete. 
 
O vacanță fără suveniruri? Asta nu se poate! Vizitați Ceramica Marginea, cunoscută în întreaga lume pentru vasele din ceramică neagră, o moștenire dacică. Veți găsi aici și straie populare, bijuterii și decorațiuni pentru casă. 

Aeroporturi în Suceava

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Suceava

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Suceava!

Alegeți hotel în Suceava