Meniu

Căutați bilete de avion spre Kosovo

Kosovo

 • Pristina
 • Informații generale

  Limba oficială Albaneză, Sârbă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Turnul cu ceas

  Turnul cu ceas din oraș a fost construit în secolul 19, iar ultima dată când ceasul a fost înlocuit a fost în 2011. Atunci, clopotul turnului, construit în secolul 18 în Moldova, a fost furat.

 • Simbolul independenței

  Una dintre atracțiile principale pentru turiști este scrisul colorat de pe bulevardul Maica Theresa, care se citește „nou-născut”. Ideea acestei manifestații a fost să reamintească de independeța regiunii.

 • Dragostea față de SUA

  Pristina este într-o continuă căutare de parteneri și sprijin din vestul globului, în special din Statele Unite. Drept dovadă, străzile campusului universitar au primit nume precum „Bill Clinton” sau „George Bush”.

   

De ce merită să vizitați Pristina

Pristina este capitala regiunii Kosovo, care și-a anunțat independeța în 2008. Este localizată în partea de nord a regiunii, înconjurată de Alpii Dinarici. Mare parte a populației vine din Albania, iar atmosfera în oraș este destinsă și relaxată, spre deosebire de majoritatea capitalelor Europene.

Probabil că o vacanță în Kosovo vă sună ca o vacanță în Albania sau Turcia. În realitate, Pristina aspira mai degrabă la nivelul capitalelor vest-europene, prezentând flexibilitate în mentalitate. Spre exemplu, deși este o țară musulmană, femeile rareori poartă burqas, iar pasiunea lor pentru modă este încurajată. În același timp, Pristina este unul dintre cele mai sigure orașe, atât ziua, cât și pe timpul nopții.

Orașul nu abundă de atracții istorice, însă merită să vizitați câteva dintre moscheile din zonă: moscheea Sultanului Mehmet II și cea a lui Yashar Pașa. De asemenea, dacă sunteți interesați de trecutul recent și îndepărtat al regiunii, vă recomandăm Muzeul din Kosovo.

Deschiderea către mentalitatea vestică poate fi văzută în special de-a lungul bulevardului Maica Theresa, unde sunt arborate steagul național, alături de steagul Uniunii Europene și a Statelor Unite ale Americii.

Dacă vreți să vă încercați bucătăria locală, recomandările noastre sunt restaurantele El Greco și Liburnia, în cartierul Meto Bajraktari, sau Princessa Gresa, de pe Fehmi Agani 23.