Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Algiers Houari Boumediene

Houari Boumediene

 • Informații generale

  Limba oficială Arabă
  Ora locală: UTC +1
  Valută: Dinar algerian (DZD)

 • Tradiția Ramadanului

  Dacă vă rezervați un city break în timpul Ramadanului, veți putea admira, în zona Muzeului Bardo, reprezentațiile impresionante de spectacole tradiționale și pelerinaje cu ghid.

 • Amprenta istoriei apuse

  În orășelul Tipaza, nu departe de Alger, veți putea vizita ruinele romane și mormintele antice ale vechilor regi africani, denumite tumulus. 

 • Alger – destinație exclusivistă

  Metoda prin care puteți obține viza de turist este invitația din partea unui localnic, deci cel mai bine ar fi să căutați o gazdă care să vă ajute cu formalitățile impuse de oraș. Binteințeles, condițiile se pot schimba, așa că este bine să vă informați în prealabil de condițiile de acordare a vizei. 

Alger, orașul cu o arhitectură fabuloasă

Situată la țărmul Mării Mediterane, capitala Algeriei este o destinație inedită de vacanță. Deși veți avea nevoie de o viză de călătorie care se obține destul de anevoios, odată ajunși aici veți fi captivați de frumusețea orașului și de ospitalitatea localnicilor. Ca în majoritatea orașelor nord-africane, arhitectura este una impresionantă. Cele mai renumite obiective ale orașului sunt Marea Moschee, cu minarete de secol 14, alături de sanctuarele Sidi Abdarrahman, Jam El-Jadida, Ali Bechine și Ketchaoua. Fiecare dintre acestea are o poveste unică, pe care merită să o cunoașteți. 

Mai departe, puteți vizita Basilica Notre Dame d'Afrique, construită în stil neobizantin și restaurată de mai multe ori de-a lungul anilor. Muzeul Bardo vă va fascina printr-o simetrie ireală, în timp ce culorile vii din Le Grand Post (oficiul poștal al orașului) vă vor face să vă simțiți ca într-o poveste. Nu în ultimul rând, vă recomandăm să vizitați cel mai vechi cartier din regiune, Casbah, recunoscut și înscris în Patrimoniul UNESCO – de neratat dacă ajungeți aici într-un city break!

Ca preparate tradiționale, vă recomandăm să încercați harira - o supă savuroasă de năut, linte și legume, sau chakchouka – ouă poșate cu roșii, chili și chimion. De asemenea, nu trebuie să ratați cușcuș-ul cu legume sau pizza tradițională, karantita. Restaurantele populare ce au incluse aceste bunătăți în meniuri sunt La Badiane și Tanjra.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Algiers Houari Boumediene