Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Armenia El Edén

El Edén

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC -5
  Valută: Peso columbian (COP)

 • Unde să petreceți

  La Esquinita de Pele este un local plin de viață, situat la intersecția dintre Carrera și Calle 17. Aici veți găsi o colecție de peste 4000 de viniluri, pe care o puteți asculta seară de seară.

 • Primul drum de asfalt

  Începuturile orașului nu au fost dintre cele mai ușoare. Din cauza terenului muntos, drumurile au fost o lungă vreme accesibile doar pentru oameni și măgăruși, urmând ca primul drum de asfalt să fie construit abia în 1927. 

 • De ce Armenia?

  Numele original al orașului comemora fostul președinte al Columbiei, Carlos Holguin. Totuși, în urma genocidului armean, autoritățile au decis să comemoreze onoarea acestei națiuni.

De ce merită să vizitați Armenia

Fondatorul orașului, Jesus Maria Ocampo, cunoscut și ca „Tigrero” (ucigașul de tigri), a ajuns în zonă în 1889 și a cumpărat regiunea pentru echivalentul în aur a 100 de pesos. Mai departe, el a construit un centru comercial și a început să vândă pământul altor doritori. Astfel, în doar câteva luni, numărul locuitorilor a ajuns la o sută, primind titlul oficial de oraș. 

În timpul unei vacanțe în Armenia, veți putea vedea dedicarea locuitorilor pentru tradițiile folclorice în timpul festivalului de frumusețe Chapoleras. În acest festival, doamnele se îmbracă în costumele tradiționale de la sfârșitul secolului 19, folosite pentru strângerea boabelor de cafea.

O altă pasiune, ușor neobișnuită, a localnicilor, este cea pentru jeep-uri. În lunea februarie a fiecărui an, aceștia organizează Yipao, festivalul jeep-urilor. Automobilele au devenit cunoscute în oraș după cel de-al Doilea Război Mondial, când rolul lor era să ajute localnicii din zonele muntoase să se deplaseze cu ușurință. Astăzi, cele pe care le veți admira la paradă sunt decorate bogat, pictate în mod extravagant și umplute cu bunătăți.

Armenia este locul ideal din care să porniți în drumeții pe cărări provocatoare. La 30 de minute distanță de oraș veți găsi Parcul Național Los Nevados, care găzduiește cei mai înalți munți din Columbia centrală. Având o altitudine de 4500 de metri, aceștia sunt în permanență acoperiți de zăpadă, așa că veți avea nevoie de un ghid care să vă ajute în expediție.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Armenia El Edén

Orarul zborurilor: Armenia