Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Dourados Francisco de Matos Pereira

Francisco de Matos Pereira

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC-4 (vara), UTC-3 (iarna)
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • Băutura localnicilor

  Una dintre cele mai populare băuturi din Dourados și din întreaga regiune este Tereré. Este preparată din yerba mate, cu apă rece sau chiar gheață – delicios și sănătos!

 • Terra Rosa

  În Dorados, culoarea solului este roșie, datorită nivelului crescut de fier pe care îl conține. Deoarece culoarea diferă în funcție de proporții, peisajul este unul uluitor, iar regiunea este cunoscută printre localnici drept „câmpurile mov”.

 • Locul legendelor

  Dourados este prima casă a unuia dintre cei mai buni fotbaliști brazilieni, Lucas Pezzini Leiva. Acesta este cel mai tânăr jucător care a primit vreodată titlul de cel mai bun jucător din liga braziliană.

De ce merită să vizitați Dourados

Dourados este un oraș brazilian situat în partea de vest a țării, în statul Mato Grosso do Sul. Regiunea în sine este la fel de întinsă ca Germania, însă orașul are un pic peste 200.000 de locuitori. Pentru că granița cu Paraguay se află la aproximativ 100 de kilometri de Dourados, veți putea simți influențele ambelor țări în atmosfera orașului.

Dourados este al doilea cel mai mare oraș din stat, și primul ca număr de locuitori. Ce este cu adevărat fermecător este suburbia orașului, ale cărei străzi sunt roșii datorită solului Terra Rosa din regiune. Acestea vin în contrast perfect cu câmpurile verzi pe care le traversează.

Cel mai bun moment în care vă puteți rezerva o vacanță în Dourados cuprinde una din sărbătorile religioase sau legale. Cea mai importantă sărbătoare din Mato Grosso do Sul este 11 Octombrie, data la care a fost fondată regiunea.

În rest, orașul este plin de activități variate – de la târguri de pești, organizate în aprilie, la campionate de motocross, Dourados vă așteaptă cu surprize. Un alt eveniment aparte este festivalul teatrului pentru copii, organizat în martie.

Cele mai bune locuri în care puteți încerca bucătăria locală sunt Barao Botequim, pe Rua General Osorio 2415 și Kikao, pe Rua Doutor Nelson de Araujo 602. Iar dacă vreți să gustați din bucătăria internațională, restaurantul cu specific japonez Utida vă așteaptă cu cel mai bun sushi din oraș!

Companii aeriene populare care operează zboruri din Dourados Francisco de Matos Pereira