Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Elazig Airport

Elazig Airport

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Studenții din Elazığ

  Universitatea Fırat din Elazığ este una dintre cele mai bune din țară. Aceasta este, printre altele, centrul științific principal din partea de est a Turciei. 

 • Cursele de cai

  Dincolo de drumețiile pe munte sau de relaxarea pe malul lacului Hazar, în Elazığ veți putea admira (sau chiar participa la) curse de cai. Aici se organizează una dintre cele 8 curse importante din Turcia, cursa Yurtbaşı.

 • Bogăția naturii

  Armenii obișnuiau să numească regiunea „Câmpia de Aur”, datorită resurselor bogate în acest mineral. De asemenea, orașul este cunoscut pentru exportul de fructe uscate. 

   

Elazığ, Câmpia de Aur a Turciei

Culturile de viță de vie, grădinile înflorite și peisajul munților stâncoși sunt primele lucruri care vă vor fascina într-o vacanță în Elazığ. Orașul este situat în estul Anatoliei și a fost fondat în secolul 19, când armata otomană și-a stabilit baza în regiune. Acesta a devenit un centru important începând cu secolul 20, datorită solurilor fertile din jurul orașului.

Unul dintre cele mai importante puncte de atracție din regiune este orașul Harput, aflat la aproape 5 kilometri distanță de Elazığ. Drumul care le leagă are o însemnătate aparte pentru multe culture și religii, fiind un drum de schimburi și târguri.

Ce vă va fascina în Elazığ este Muzeul de Arheologie și Etnografie, primul loc în care vă puteți opri în city break pentru a cunoaște mai bine regiunea. Mai apoi, puteți continua vacanța cu o vizită la minaretul moscheii Ulu Cami, care datează din secolul 12 sau moscheile selgiuce din secolul 5.

Datorită agriculturii înfloritoare din regiune, bucătăria din Elazığ este una dintre cele mai diversificate din Turcia. Caracteristice pentru acest oraș sunt chiftelele Harput köfte, din carne tocată, grâu, ierburi și condimente, preparate în sos tomat. Kelecoş, carne friptă cu ceapă, servite pe o felie de pâine cu iaurt, este o altă delicatesă pe care vă sfătuim să o degustați. Cele mai bune restaurante în care să vă răsfățați sunt Yeri, Kocoglu și Balak Gazi Tesisleri.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Elazig Airport