Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Geneva Cristofor Colombo Intl

Cristoforo Colombo

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Localnici faimoși

  Exploratorul care a descoperit America, Cristofor Columb, este cea mai faimoasă persoană din Genova. Casa acestuia, la Casa di Colombo, a fost bine întreținută și poate fi vizitată în Piața Dante.

 • Districtul de pe deal

  Righi, districtul de pe deal, este locul din care vă puteți bucura cel mai bine de panorama întregii regiuni. Puteți ajunge acolo cu funicularul sau într-o plimbare lejeră.

 • Piața orientală

  La fel ca majoritatea orașelor mediteraneene, Genova abundă de piețe. Totuși, în Mercato Orientale merită să petreceți mai mult timp – veți găsi aici produse locale, inclusiv fructe de mare, legume și dulciuri.

De ce merită să vizitați Genova

Genova este un oraș situat în nord-vestul Italiei, pe coasta Mării Ligurice, pe de-o parte, și la poalele Alpilor Ligurici, pe de altă parte. Este capitala regiunii din care face parte, vizitată în special datorită plajelor fascinante, a arhitecturii uimitoare și a mâncării delicioase.

Clădirile pe care le veți găsi în oraș sunt unice în Europa, iar străzile din centrul orașului au o înfățișare aparte, fiind înguste și cu configurație de labirint. Pe Via Garibaldi veți găsi câteva palate neobișnuite, dintre care vă recomandăm Palazzo Doria Tursi, Palazzo Bianco și Palazzo Carrega-Cataldi.

Mulțumită Mării Ligurice, într-o vacanță în Genova vă puteți aștepta la peisaje care să vă taie respirația. Dacă ajungeți la plajă înainte de lăsatul serii, veți putea admira lumina apusului revărsându-se peste casele colorate. De asemenea, în zona portului veți putea asista la ancorarea navelor comerciale, și la încărcarea sau descărcarea acestora.

În ceea ce privește bucătăria locului, trebuie să încercați farina, tarta făcută din făină de mazăre și servită cu capere și ceapă prăjită. Vă recomandăm și burrida, supa de pește, dar și sosul pesto produs local. Le puteți degusta pe toate la Bataro-Panino Contadino, din Piazza San Lorenzo 26 Rosso. Un alt local în care vă puteți bucura de o cină gustoasă, dar și de ceva mai multă intimitae este Al Teatro di Campopisano, pe Vico di Campopisano 15.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Geneva Cristofor Colombo Intl