Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Groningen Eelde

Eelde

 • Informații generale

  Limba oficială Olandeză, Frizonă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • O plimbare pe două roți

  La cei aproape 200,000 de mii de locuitori ai săi, Groningen deține peste 300,000 de biciclete! Asa că dacă vreți să luați pulsul orașului, închiriați una dintre ele și vizitați împrejurimile! 

 • În căutare de suveniruri

  Strada Vismarkt nu ascunde numai cluburi și localuri. Piața de aici, dar și piața Grote sunt locurile perfecte în care veți găsi mâncăruri și obiecte tradiționale olandeze.

 • Relaxare în larg

  Din Groningen puteți cu ușurință să ajungeți pe una dintre plajele de la Marea Wadden. Acestea sunt preferate în special de localnici, care fie aleg să înoate, fie să navigheze la bordul vasului Willem Jacob, unul dintre cele mai vechi din regiune. 

De ce merită să vizitați Groningen?

Destinația perfectă pentru un city break inedit, Groningen este orașul olandez cu o populație de aproximativ 200,000 de locuitori și a cărui vârstă medie este de 36 de ani! 
Vă puteți începe vizita cu piața principală, Grote Markt, o zonă exclusiv pietonală. Aici veți avea ocazia să descoperiți sanctuarul Martinitoren, o biserică din al cărei turn puteți admira o priveliște uimitoare a întregului oraș. Pentru pasionații de istorie, vă recomandăm alte câteva obiective turistice, precum bisericile în stil gotic Saint Martin, Saint Joseph sau Der Aa-kerk.
Ținând cont că este un oraș tânăr, iar majoritatea locuitorilor sunt studenți veniți din toată lumea, nopțile în Groningen sunt, de obicei, albe. Dacă vreți să cunoașteți această latură a orașului, mergeți în cluburile de pe străzile Vismarkt, Poelestraat sau Peperstraat. 
Pentru cei care preferă relaxarea în aer liber, în special după o noapte încărcată, parcul Groningen – Noorderplantsoen este unul dintre preferatele localnicilor. 
În ceea ce privește răsfățurile culinare, aici puteți degusta atât specialități tradiționale, cât și feluri de mâncare cu specific asiatic. La orice colț de stradă, de exemplu, veți putea degusta din delicioasele clătite cu caramel stroopwafel, sandvișurile cu hering, macrou sau creveți ori brânzeturi olandeze îmbietoare precum edam sau gouda.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Groningen Eelde