Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul La Paz El Alto

El Alto

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC -4
  Valută: Boliviano (BOB)

 • Șut și... goool (la înălțime!)

  Vizitați stadionul de fotbal situat la cea mai mare înălțime din lume: peste 3600 m altitudine! Echipa națională de fotbal a Boliviei se antrenează și joacă meciurile aici. FIFA a interzis meciurile la înălțime, dar a făcut o excepție în acest caz.

 • Chuquiago

  Numele satului ridicat înaintea orașului de astăzi, La Paz, pe aceste meleaguri, Chuquiago, se traduce prin ferma de aur, făcând referire cu predilecție la aurul minat de către indienii Ayamara în regiune încă din timpuri străvechi.

 • Aveți grijă cu soroche

  Turiștilor le trebuie ceva timp de acomodare cu condițiile din Anzi. La Paz este situată la o altitudine de 3200 - 4200 de metri deasupra nivelului mării, fapt ce cauzează soroche, răul de înălțime care poate indispune în primele zile ale vacanței.

La Paz – cealaltă capitală a Boliviei

Orașul a fost fondat în 1548 sub numele de Ciudad de Nuestra Señora de la Paz și a fost locul de baștină al indienilor Chuquiago. Astăzi este cunoscut sub numele de La Paz, servind drept capitală administrativă, deoarece aici se află reședința prezidențială, sediul parlamentului și al guvernului.

Pe valea râului se află cartiere reprezentative de case elegante. Pe măsură ce înaintați, arhitectura devine mai puțin pretențioasă, dar plimbările pe străzile înguste sunt din ce în ce mai interesante. Locuitorii din La Paz se deplasează deseori cu ajutorul telecabinelor, utile în transportul dintre dealuri, iar în mijlocul orașului puteți găsi multe astfel de centre.

Dacă sunteți în punctul în care încă vă plănuiți vacanța în La Paz, rezervați-o pentru lunile mai sau iunie. Atunci se desfășoară un festival grandios, Fiesta del Gran Poder (Festivalul Marii Forțe), un amestec de tradiții și credințe ale tribului Aymaran cu numeroase influențe religioase catolice. Locul se umple de oameni petrecăreți, dansând pe străzi chiar și grupați, costumele fiindu-le inspirate de legende locale sau evenimente istorice – alaiul se poate întinde uneori chiar și pe o distanță de 6 km!

În La Paz se află clădiri coloniale bine conservate care merită vizitate în timpul vacanței, una dintre ele fiind Basilica Sf. Francis de secol 18, cu fațada sa bogat ornamentată cu basoreliefuri cu flori, păsări și fructe. Biserica Sfântul Dominic merită o atenție specială datorită sculpturilor create de către meșterii locali.

Companii aeriene populare care operează zboruri din La Paz El Alto