Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Manaus Eduardo Gomes

Eduardo Gomes

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC -4
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • Către plajă!

  Ziua la plajă, noaptea la distracție! Ponta Negra prezintă priveliști incredibile, cu un țărm impresionant, dar și o viață de noapte ofertantă. Festivaluri de muzică, petreceri de Revelion și alte evenimente culturale sunt în agenda acestui loc. 

 • Cum vă faceți bagajele?

  Vacanța în Manaus trebuie plănuită amănunțit. Luați haine colorate cu mâneci lungi, din materiale ușoare, care țin departe țânțarii agresivi din junglă, bine cunoscuți pentru răspândirea febrei galbene. Vaccinați-vă înainte de a porni în excursie!

 • Jungla amazoniană și sezoanele

  Dacă vizitați jungla în sezonul ploios, folosiți ambalaje rezistente la apă, ermetice, pentru a vă proteja documentele, banii, lanternele și echipamentele electronice. În anotimpul uscat, loțiunea cu protecție UV și pălăriile sunt indispensabile.

   

Manaus, orașul din inima pădurii amazoniene

Cunoscut la începutul secolului 20 drept Inima Pădurii Amazoniene, Manaus a fost în trecut lider mondial în domeniul producției de cauciuc. Acest lucru a contribuit la înflorirea orașului, bunăstare evidentă și astăzi prin splendoarea și bogăția arhitecturală. Printre obiectivele turistice de trecut pe lista de vacanță se numără Teatro Amazonas, Palácio da Justiça, Palácio Rio Negro (fostul sediu al guvernului), Igreja da Matriz și Catedrala, amândouă datând din Bélle Époque, dar și Muzeul Indiilor (Museu do Índio), unde veți descoperi istoria pre-colonială a regiunii.


După ce secretul afacerilor cu semințele arborelui de cauciuc Pará a fost descoperit în Malaezia, plantațiile locale au devenit pustii, locuitorii migrând în căutare de surse noi de venit. Pentru a stimula repopularea zonei, guvernul a decis scutirea de taxe și impozite pentru companiile locale, Manaus redevenind astăzi unul dintre orașele cele mai dezvoltate din țară, dar și un port important al Amazonului.


O vacanță cu mâncare bună include specialitățile din pește tambaqui și piracucu sau fructele tropicale açai și cupuaçú. Le întâlniți atât în tarabele piețelor din oraș din apropierea Portului Manaus, cât și în baruri și restaurante. În localuri precum Banzeiro, Canto da Peixada sau Amazonico Peixaria Regional veți găsi tapioquinha (clătite din făină de cassava umplute cu fructul palmierului de tucumã ori cu brânză) ori tacacá (supa amazoniană din fructe jambu și creveți).

 

Companii aeriene populare care operează zboruri din Manaus Eduardo Gomes

Orarul zborurilor: Manaus