Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Tekirdag Corlu Airport

Tekirdag Corlu Airport

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Producția de Raki

  Provincia Tekirdağ este recunoscută în special pentru producția de raki, un fel de vodcă din struguri sau smochine. Se spune că ingredientul secret al acestei băuturi este apa din fântâna arteziană a orașului.

 • Cartierul internațional

  Çorlu se află în peninsula Doğu Trakya, la granița cu Grecia (în vest) și Bulgaria (în Nord). Acest lucru, dar și numărul mare de imigranți au transformat regiunea într-una cu adevărat balcanică.

 • Dușuri naturale

  Din punct de vedere al climei, regiunea este caracterizată de ploi dese, inclusiv pe timpul verii. Totuși, ținând cont de temperaturile ridicate, astfel de dușuri sunt binevenite.

De ce merită să vizitați Çorlu

Çorlu este un oraș din nordul Turciei, situat în provincia Tekirdağ, din partea europeană a țării. Datorită faptului că se află între Istanbul și țărmul Mării Marmara, orașul s-a dezvoltat uluitor, în special după anii ’90, atrăgând din ce în ce mai mulți turiști.

Cel mai bun mod de a explora orașul este la pas, pe bicicletă sau cu microbuzele care au program aproape non-stop. Aceste microbuze ajung inclusiv până la malul Mării Marmara, la 20 de kilometri depărtare.

Caracteristicile culinare ale acestei zone sunt vodka Raki și chiftelele Köfte, preparate cu legume și condimente. Totuși, dacă vreți să le încercați, localnicii vă sfătuiesc să vă orientați către localuri și restaurante din afara centrului orașului. Nu doar că veți găsi prețuri mai bune, ci și o atmosferă autentic turcească. De asemenea, nu vă feriți să întrebați localnicii care este cea mai bună recomandare a lor.

Dacă, însă, preferați să vă bazați pe părerea turiștilor, aceștia recomandă Saydanlar Kanaat Lokantasi, pe Hidiraga Mah, sau Piknik, aflat pe Önerler Mevkii, İstanbul Cad. 67/A.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Tekirdag Corlu Airport