Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Tokat Airport

Tokat Airport

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Kebab din vinete

  Tokat este orașul ce deține o rețetă specială pentru tradiționalul kebab turcesc. Carnea împreună cu vinetele sunt mărunțite, înfipte pe țepușe asemenea frigăruilor, mai apoi puse la marinat câteva ore, după care se pun la fript pe grătar.

 • Zile pekmezi

  Aceasta este varianta solidă a siropului de struguri turcesc denumit “pekmez”. Este făcut din struguri verzi amestecați cu melasa, după care fierți. Când apa se evaporă, este adăugat albușul de ou.

 • Mevlevihanesi

  Mevlevihanesi este muzeul aflat în cartierul Sogukpinar Mahallesi. Expozițiile permanente includ aici podoabe tradiționale și accesorii folosite de turcii derviși în timpul dansurilor ritualice.

De ce merită să vizitați Tokat?

Nu există mod mai indicat de a vă începe city-break-ul în Tokat decât printr-o vizită la faimosul castel cu 28 de turnuri, datând din secolul 5. A fost ridicat în vârful unei stânci din centrul orașului. În anul 1074, Castelul Tokat a fost cucerit de către danezi, iar mai apoi de către turci. Acesta servea în trecut drept temniță pentru rebeli și conform descoperirilor recente, se spune că Vlad Țepeș ar fi fost și el prizonier în acea închisoare. A fost întemnițat în anul 1442 în timpul unei întâlniri diplomatice cu Sultanul Murat al Doilea. Ali Pasha poate constitui un alt obiectiv demn de vizitat în timpul city-break-ului în zonă. Acest complex, cu o vechime de peste 5 secole, conține o moschee, o școală Koran și o baie turcească. Clădirea moscheei este de o frumusețe nemaivăzută, construită în întregime din piatră. Centrul este îndrăgit nu doar de către turiști, baia sa turcească fiind locul ideal unde femei și bărbați deopotrivă se pot relaxa. O călătorie de 20 de minute la vest de Tokat vă va conduce spre orășelul Pazar. Acesta era pe vremuri liantul dintre vechea Persie și Marea Egee, mai târziu reprezentând unul dintre centrele comerciale care uneau China de Europa, pe Drumul Mătăsii. Astăzi veți fi încântați să regăsiți aici un caravanserai – un han ce în trecut adăpostea drumeții și caravanele. A fost complet restaurat în secolul 21, pentru ca turiștii să se poată bucura de o mâncare tradițională delicioasă, care îi va purta într-o călătorie fascinantă spre trecut.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Tokat Airport