Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Ottawa Train Station

Ottawa Train Station

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză, Franceză
  Ora locală: UTC-4 (vara), UTC-5 (iarna)
  Valută: Dolar canadian (CAD)

 • Împachetați un adaptor

  Când vă faceți bagajele pentru vacanța în Ottawa, nu uitați să împachetați adaptoarele pentru priză. Aici, voltajul comun este de 110 volti.

 • Atenție la prețuri

  Când mergeți la cumpărături, nu vă lăsați păcăliți de prețurile afișate! Acela este prețul produsului în sine, fără TVA, pe care va trebui să-l plătiți separat.

 • Gustările locale

  Una dintre cele mai populare gustări din regiune este poutine, cartofii prăjiți cu sos barbeque și gratinați cu brânză. Cel mai bun loc în care le puteți degusta sunt festivalurile organizate în oraș.

De ce merită să vizitați Ottawa

Ottawa este al patrulea cel mai mare oraș din Canada, și, spre surprinderea multor turiști, capitala țării. Nivelul de trai din Ottawa este cel mai crescut din întreaga Canadă, iar climatul este asemănător cu cel al micilor orașe americane.

În Ottawa, toate numele și indicațiile sunt scrise atât în franceză, cât și în engleză. Datorită acestui fapt, că aici se împletesc atât de bine cele două culturi, Regina Victoria a decis numirea orașului drept capitală, cu o sută cincizeci de ani în urmă.

Una dintre cele mai populare clădiri din oraș este Parlamentul, situat pe Dealul Parlamentului, lângă râul care poartă numele orașului. Îl puteți vizita gratuit, împreună cu un ghid, însă veți avea nevoie de un bon de ordine pe care este înscrisă ora la care puteți începe turul.

Ottawa este un oraș fermecător, sigur, și, înainte de toate, multicultural. Nu veți avea niciun fel de problemă de comunicare cu localnicii, întrucât majoritatea vorbez fluent atât engleza, cât și franceza. În afară de aceasta, localnicii sunt printre cei mai bine educați oameni din lume.

Datorită acestui mix multicultural, aici veți putea degusta preparate din aproape orice bucătărie. De exemplu, daca preferați mâncarea italienească, vă recomandăm La Bottega, pe George Street 26. Dacă doriți să încercați preparatele franțuzești, recomandarea noastră este Absinthe, pe Wellington Street 1208, iar pentru bucătăria tradițională canadiană, rezervați-vă o masă la Gezelligat Richmond Road 337.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Ottawa Train Station