Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Zanzibar Kisauni Intl

Kisauni

 • Informații generale

  Limba oficială Swahili, Engleză
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Șiling tazanian (TZS)

 • Împachetați un adaptor

  În Zanzibar, prizele au aceleași inputuri ca cele din Marea Britanie, așa că vă recomandăm să împachetați și un adaptor cu restul bagajelor.

 • Cea mai scurtă bătălie

  Zanzibar a fost gazda uneia dintre cele mai scurte bătălii din istorie, dintre localnici și britanici. Disputa a durat numai 40 de minute.

 • Locul de naștere al unei legende

  Orașul vechi al Zanzibarului este locul în care s-a născut celebrul Farrokh Bulsara, cunoscut în toată lumea drept Freddie Mercury.

De ce merită să vizitați Zanzibar

Zanzibar este capitala și cel mai mare oraș de pe insula și arhipelagul cu același nume. Pentru că este situat pe latura vestică a insulei, orașul se bucură de plajele cu nisip alb și de apele incredibil de albastre ale Oceanului Indian, care vă vor face să credeți că ați ajuns în paradis.

Temperatura pe insulă este ridicată pe tot parcursul anului. Totuși, nu vă recomandăm să vă rezervați vacanța între martie și iunie, când este sezonul ploios. În schimb, cea mai bună perioadă pentru o vizită este între decembrie și martie, când este foarte cald, dar nu la fel de aglomerat ca între iulie și septembrie.

Cel mai vechi district din Zanzibar, The Stone Town, se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, și totodată pe lista obiectivelor pe care nu trebuie să le ratați. Arhitectura locală este un mix de influențe arabice, europene și africane. Ca să prindeți gustul acestei zone, petreceți măcar o zi numai aici, timp în care puteți vizita unul dintre bazarele tradiționale sau grădinile orașului. De asemenea, tot aici puteți vizita Palatul Sultanului, care astăzi servește drept muzeu.

Din punct de vedere culinar, Zanzibar nu este la fel de îmbietor ca alte destinații. Recomandările turiștilor sunt 6 Degrees South Grill and Wine Bar pe strada Shangani și Lukmaan, pe strada Mkunazini. Ambele oferă preparate cu specific african, și le veți găsi în centrul vechi.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Zanzibar Kisauni Intl