Meniu

Zboruri Wizz Air din Basel spre Sibiu

Arată filtrele

Sibiu

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Podul mincinoșilor

  Punte ce leagă două piețe ale orașului și unde se află o catedrală evanghelică, despre acest pod din fier se spune că primul om care va spune o minciună aflându-se aici va fi de vină pentru prăbușirea sa.

 • În topul Forbes și capitală a culturii

  Sibiul a fost clasat pe poziția cu numărul 8 în topul orașelor în care ți-ai dori să locuiești în Europa de către prestigioasa publicație Forbes. A fost, de asemenea, și Capitală a Culturii Europene în anul 2007.

 • Un drum anevoios de curbat, special

  În apropiere se află întortocheatul Transfăgărășan – această șosea traversează Munții Făgăraș de la vârf către poale, în cel mai înalt punct al său măsurând altitudinea de 2 000 de metri.

De ce merită să vizitați Sibiu?

Sibiu este un oraș istoric din centrul României, de la poalele Munților Făgăraș, situat chiar în inima Transilvaniei.
Sibiul a devenit unul dintre centrele mari ale culturii românești, motiv pentru care îl și recomandăm pentru un city break. Puteți începe explorarea chiar cu Piața Mare din centrul vechi al orașului – aici veți putea admira casele care parcă fixează trecătorii cu... ochii lor. Chiar așa este! Ferestrele de la mansarde au fost proiectate în așa fel încât să pară că edificiile au căpătat ochi, fascinând la tot pasul. Dacă vreți să savurați o cafea în apropierea pieței, mergeți în interiorul Arhivei de Cafea și Ceai, de pe Strada Arhivelor. 
Întreaga panoramă a orașului poate fi admirată din turnul clădirii primăriei – cu siguranță una pe măsură, datorită arhitecturii Sibiului și a munților din împrejurimi. Oraș construit în mare parte cu o înclinație specifică a terenului, veți descoperi un vârf unit de partea inferioară prin nenumărate trepte ce par nesfârșite. De-a lungul lor se află cafenele care au transformat zona respectivă într-una extrem de pitorească – Sibiul este așadar alegerea perfectă pentru un city break romantic!
Pentru gurmanzi, recomandăm Restaurantul Hermania (Strada Filarmonicii, numărul 2), unde sunt servite platouri cu mâncare locală, dar și europeană. Pentru o experiență culinară unică, va trebui să încercați însă recomandarea călduroasă localnicilor – Crama Sibiul Vechi, aflată pe Strada Ilarian Papiu Alexandru, la numărul 3.

Aeroporturi

Basel Sibiu

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Basel - Sibiu