Meniu

Zboruri Ryanair din Weeze spre Salonic

Arată filtrele

Salonic

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Macedonia elenă

  Salonic se află în regiunea Macedonia și a fost întemeiat de Casandru, regele Macedoniei. Numele orașului provine de la soția conducătorului, Thessalonica, sora lui Alexandru cel Mare.

 • Un cartier animat

  Pentru o atmosferă electrizantă, mergeți în cartierul Ladadika, cartierul vechiului port evreiesc. Veți regăsi aici o sumedenie de restaurante și localuri cu o energie aparte. 

 • Sfatul călătorului

  V-ați rătăcit în timpul plimbărilor prin oraș? Nu vă faceți griji! Tot ce trebuie să faceți este să urmați cărarea până în vale și cu siguranță veți ajunge pe malul mării, iar de acolo porniți în oricare altă parte a orașului. 

Salonic, capitala culturală a Greciei

Salonic (Thessaloniki în greacă) este al doilea cel mai mare oraș din Grecia, situat în nordul țării, în Golful Thessalonian din Marea Egee. Un oraș vibrant, care respiră istorie, Salonic a fost întemeiat de însuși regele Macedoniei, Casandru, și a fost considerat temelia civilizației elene.

Vă puteți începe vacanța în oraș cu o vizită în Piața Aristotelous, care vă va impresiona prin arhitectura unică. Aici începe o promenadă până în apropierea Rotonda, cunoscută drept Biserica Agios Giorgios. În 1997, Salonic a fost Capitala Europeană a Culturii și, pentru a marca acest lucru, umbrele multicolore au fost agățate de-a lungul promenadei ca decorațiuni temporare.  Au devenit atât de populare printre localnicii și turiști, încât au rămas acolo până în prezent – ideea a fost preluată și în România, pasajul Victoria din București fiind decorat de mai mulți ani cu astfel de umbrele multicolore, care sunt deliciul fotografiilor turiștilor.

Un city break fără culoarea locală nu se poate! Avântați-vă într-o plimbare pe străzile înguste pentru a simți energia orașului și neapărat vizitați piețele orașului. De aici puteți cumpăra orice, de la suveniruri și haine până la condimente sau produse tradiționale proaspete.

Nu puteți reveni din vacanța în Salonic fără să gustați cele mai alese bunătăți din bucătăria mediteraneană, preparate în varianta grecească. Vă recomandăm restaurantul Bazagiazi (Vassileos Irakliou nr. 35), localul Tougi (Karipi nr. 28) sau Sempriko (Fragkon nr.2).

Aeroporturi

Weeze Salonic

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Weeze - Salonic