Meniu

Căutați bilete de avion din Vathy

Vathy

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Unde să petreceți?

  Vathy este plin de taverne pe malul mării. Puteți sta aici o zi și o noapte întreagă, ascultând poveștile localnicilor despre mare. Sau, dacă preferați, puteți să vă plimbați printre străduțe și să vă opriți într-un club.

 • Muzeul vinului

  În fața portului de feriboturi veți găsi Muzeul de Vinuri din Samos. Aici, puteți descoperi tradiția locală și degusta cele mai bune sortimente de vin produse pe insulă.

 • Candelabrul din India

  Biserica Agios Spyridonas, construită în 1909, este una deosebită – pilonii sunt făcuți din marmură adusă din Izmir, iar candelabrul acesteia este de argint, și a fost adus tocmai din India.

De ce merită să vizitați Vathy

Micuțul oraș pitoresc de pe insula greacă Samos este destinația preferată de city break pentru din ce în ce mai mulți turiști. Deși de-a lungul anilor a trecut prin mai multe perioade grele, Vathy încă își păstrează farmecul aparte.


În 1953, în urma unui cutremur devastator, majoritatea clădirilor s-au dărâmat, numai câteva reușind să rămână neafectate. Localnicii au reconstruit orașul, iar începând cu 1978, legea spune că orice clădire nouă trebuie să respecte stilul tradițional și îmbinarea de culori folosite pentru restul clădirilor. Astfel, deși construcțiile sunt noi, plimbarea prin oraș va fi ca o incursiune în timp.


Cele mai interesante monumente din Vathy sunt casele familiilor înstărite Karavias și Drakoulis, și templele. Spre exemplu, Biserica Sfântului Grigore sau catedrala cu iconostas din lemn merită vizitate. Dovezi ale trecutului veți mai găsi și la Muzeul de Arheologie, care adăpostește obiecte din secolul 6 î.e.n. Totuși, mândria muzeului este kourosul de 5,5 metri înălțime, un monument de formă umană, adus din Templul Herei.

Plaja din apropiere are o lungime de 1 kilometru și, datorită pantei line către apă, este un loc preferat de familiile cu copii.

Dacă după lungile plimbări prin oraș sau pe plajă vi se face foame, vă recomandăm să vă opriți la Taverna Artemis, pe Kafaloupoulou 4 și să comandați „sardele măritate”, adică „pandremenos sardeles”. Nu veți fi dezamăgiți!

Aeroporturi în Vathy

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Vathy

Orarul zborurilor: Vathy