Meniu

Căutați bilete de avion din Ordu

Ordu

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • La malul mării

  Çaka Plajı este una dintre cele mai frumoase plaje de la malul Mării Negre. Nisipul alb, mulțimea de restaurante și infrastructura ideală fac din această plajă locul ideal în care să vă petreceți o zi întreagă. 

 • Pe ritmuri tradiționale

  În Ordu veți întâlni muzicieni locali care încântă trecătorii cu cântece turcești. Instrumentul traditional se numește kemençe și se aseamănă cu o vioară, atât la aspect, cât și la sunetele muzicale.

 • Paradisul alunelor de pădure

  Ordu este cel mai mare exportator de alune de pădure din lume. Aici veți găsi magazine în care să gustați alune acoperite în ciocolată, iar în luna septembrie veți putea participa la festivalul dedicat alunelor.

   

Ordu, capitala mondială a alunelor de pădure

Ordu este unul dintre cele mai interesante și mai verzi orașe din Turcia, situat pe coasta Mării Negre. Turiștii sunt atrași de frumusețea mării, de bogăția fructelor și a legumelor, și de bucătăria bazată pe pește proaspăt. Orașul a fost fondat în secolul 8 î.e.n. de către milezieni, sub numele de Kotyora. De-a lungul secolelor, a fost sub stăpânire romană, bizantină, turcă și otomană. În secolul 19, odată cu înființarea unei baze militare, orașul a început să se transforme în modernul Ordu de astăzi.

Unul dintre cele mai interesante puncte de vizitat într-o vacanță în Ordu este centrul cultural Taşbaşı, găzduit într-o biserică greacă din anul 1853. O altă experiență pe care merită să o aveți este explorarea străduțelor înguste din Centrul vechi – aici veți putea admira casele tradiționale și moscheile (precum Yalı Camii i Efirli)

De neratat într-un city break sunt și plimbarea de-a lungul bulevardului de pe malul mării și clădirea de secol 19, Paşaoğlu Konağı. Aceasta se află la câteva sute de metri de Piața Republicii și servește drept sediu pentru muzeul etnografic.

Din specificul bucătăriei locale vă recomandăm să încercați hamsi kayganası (omletă cu hamsii) sau hamsili pilav (orez sau terci cu legume și pește). Alte preparate regionale sunt mısır ekmek (pâinea de porumb) și pide (o plăcintă în forma unei bărci, cu ou și unt). Dacă vreți să le degustați, restaurantele cu mâncare tradițională preferate de turiști sunt Derin Balik, Aktaslar Pide și Vonali Celal.

Aeroporturi în Ordu

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Ordu