Meniu

Căutați bilete de avion din Ajaccio

Ajaccio

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Când să vă rezervați vacanța?

  În Corsica, soarele strălucește 230 de zile pe an, iar verile sunt toride și uscate. Temperatura medie a aerului este de până la 30 de grade Celsius și a apei mării de 28 de grade. Iarna, însă, temperaturile medii ating 12-15 grade Celsius.

 • Priveliștile pitorești

  Cele mai frumoase fotografii cu apusuri de soare sunt realizate în Pointe de la Parata, o fâșie de țărm din granit întinsă pe o lungime de 12 kilometri, pe care turiștii o iubesc.

 • Festivalul pescarilor

  În luna iunie, în Ajaccio are loc sărbătoarea urbană desfășurată pe câteva zile bune, denumită Saint Erasme – “I Pescadori in Festa”. Aceasta debutează cu o reprezentație impresionantă a vaselor lansate la apă în lumina apusurilor de soare.

   

Ajaccio – plaje impresionate, picturi primitive și mâncăruri delicioase

Ajaccio este orașul francez de pe coasta de vest a Corsicii, ridicat de către genovezi în secolul 15. Două dintre cele mai importante atracții turistice sunt citadela din anul 1492, dar și una dintre bazele armatei franceze. Într-un city break în Ajaccio veți putea admira clădirile închinate lui Napoleon Bonaparte, cum ar fi muzeul deschis în casa familiei sale – Muzeul Național al Casei Bonaparte sau Parcul Jardins du Casone, care găzduiește statuia cu bustul acestuia. 

După cum probabil v-ați aștepta de la un oraș romantic franțuzesc, Muzeul Fesch este locul perfect pentru împătimiții artelor frumoase. Aici veți putea contempla capodopere ale binecunoscuților artiști Tițian, Rafael și Boticelli sau să vă delectați cu o colecție impresionantă de picturi primitive italiene.

Corsica este faimoasă pentru vremea încântătoare și pentru plajele sale fascinante. Stațiunile precum St. Francois, Porticcio, Trottel sau renumita Plage de Ricanto vă așteaptă la promenadă! 
Specificul bucătăriei din zonă se laudă cu preparate din carne de capră și miel. De exemplu, vă invităm să savurați o porție de piverunata, o friptură absolut delicioasă din carne de capră cu o garnitură de pulenda – piure din făină de alune de pădure. Brânzeturile din lapte de oaie și capră sunt și ele incredibil de aromate și iubite atât de turiști, cât și de localnici. Dacă vreți să vă răsfățați papilele gustative, vă recomandăm localurile A Nepita și Le Trou Dans Le Mur!

Aeroporturi în Ajaccio

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Ajaccio

Orarul zborurilor: Ajaccio