Meniu

Căutați bilete de avion din Brest

Brest

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Navele impresionante din Brest

  La fiecare patru ani, Brest este gazda Festivalului Fête Maritime de Brest, pe durata căruia cele mai mari nave din lume ancorează în port. Ediția următoare se va desfășura între 10 și 16 iulie 2020.

 • Minunile din grădina botanică

  În grădina botanică a orașului puteți admira și vă puteți relaxa în natură. Aici veți găsi, printre altele, planta Titan Arum, cu cea mai mare floare din lume și cu un miros intens de putrefacție.

 • Impresionantul Pont de Recouvrance

  În centrul orașului veți putea admira un pod mobil imens, ridicat peste râul Penfeld. Timp de mai mulți ani, Le Pont de Recouvrance, ridicat în 1954, a fost cea mai mare construcție de acest tip din Europa.

De ce merită să vizitați Brest

Brest este un oraș-port situat în nord-vestul Franței, care nu captivează turiștii prin atracții tipice, ci mai degrabă prin atmosfera aparte, prin peisajele uimitoare de pe coasta Oceanului Atlantic, și prin bucătăria bretonă deosebită.

Brest este cel mai mare oraș din Britania inferioară. Deși a fost cunoscut drept unul dintre cele mai importante porturi franceze, astăzi este un oraș universitar. Dovezile istoriei maritime ale regiunii sunt rămășițele fortificațiilor de secol 18 (încă folosite parțial de marină), dar și muzeul maritim Musée National de la Marine du Château de Brest și Acvariul Océanopolis din portul Moulin Blanc.

Pe lângă clădirile de secol 20 veți întâlni impunătorul castel medieval Château de Brest, de unde puteți admira panorama orașului și a mării.

Cele mai fascinante atracții, însă, le veți găsi în peisajele din jurul orașului. Britania este faimoasă pentru faleza de pe coasta Atlanticului, care poate fi vizitată atât vara, cât și toamna sau iarna, când au loc furtuni spectaculoase.

Vacanța nu poate să se încheie fără să fi încercat bucătăria bretonă. Vă recomandăm noix Saint-Jacques (scoici), stridii sau cotriade, un fel de saramură de pește. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru crêpes, delicioasele clătite franțuzești și pentru lichiorul aromat. Cele mai bune mese le puteți servi în La Maison de l'Océan, Le crabe-Marteau sau la Aux Vieux Greements.

Aeroporturi în Brest

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Brest

Orarul zborurilor: Brest