Meniu

Zboruri Ryanair din Bristol spre Castellon de la Plana

Arată filtrele

Castellon de la Plana

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cămașa de cânepă

  Universitatea Jaume I este situată în regiunea Llotja del Canem, o zonă comercială istorică. În trecut aici exista o piață a comerțului cu cânepă, construită în secolul 17.

 • Liniștea din biserică

  Dacă aveți nevoie de un respiro, departe de zgomotul orașului și de larma turiștilor, mergeți la Bazilica Sfânta Maria del Lldeo, care se află într-o grădină superbă și a cărei istorie datează din 1366.

 • Muzeul de ceramică

  La 30 de minute depărtare de Castellón, în orașul Ponda, se află Museo del Azulejo Manono Safon. Vizitați muzeul pentru a descoperi oale artizanale din ceramică colorată, specifice acestei regiuni. 

   

Castellón și bogăția culturală de la malul Mării Mediterane

Acest oraș fermecător de la Marea Mediterană se mândrește cu plajele fantastice, viața de noapte activă și minunatul centru vechi. Orașul datează din 1251, deși așezări umane au fost identificate și mult mai devreme. Perioadele agitate ale războaielor au lăsat urme asupra orașului, dar acesta s-a dezvoltat în continuare, devenind un oraș modern, dinamic, care astăzi găzduiește una dintre cele mai mari comunități de români din Spania.

Planificați-vă o vacanță ideală: porniți din Plaza Mayor, unde se află majoritatea clădirilor istorice interesante, cum ar fi cămara octagonală El Fadri și con-catedrala neogotică Sfânta Maria. Lângă aceasta se află piața orașului (Mercado Central), unde sunt vândute fructe și legume suculente crescute în regiunile Valenciei și fructe de mare proaspete. Vizitați și sediul primăriei, care are fațada construită în stil toscan. 

Un city break în acest oraș cu deschidere la mare include o plimbare pe plajele nisipoase din districtul El Grao sau explorarea unei arii protejate – plaja Serradal. Cea mai limpede apă o întâlniți pe plajele Gurugu și El Pinar. Dacă vă pasionează astronomia, în apropierea plajei El Pinar există un planetariu, unde chiar în mijlocul zilei poți zări stelele. 

Despre mâncare, numai de bine! Restaurantul Mediterraneo servește cea mai bună paella cu creveți și calamari la grătar, preparate tradiționale excelente pot fi degustate la restaurantul Luisy, iar pentru o pizza în stil spaniol, vizitați Pizzeria Il Solito Posto.

Aeroporturi

Bristol Castellon de la Plana