Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Kutaisi

Arată filtrele

Kutaisi

 • Informații generale

  Limba oficială Georgiană
  Ora locală: UTC +4
  Valută: Lari georgian (GEL)

 • O alternativă accesibilă De la aeroport până în centrul orașului veți putea ajunge cu taxi-ul (pentru aproximativ 20 de lari), însă pentru un preț de până la 10 ori mai mic veți putea lua una dintre liniile urbane de transport, marshrutka (microbuze de transport persoane).
 • Cumpărături în stil georgian

  La nord de Strada Paliashvilis se află o piață de unde veți putea achiziționa specialități locale precum brânză, dulciuri (churchkhela) și chiar vin din podgoriile tradiționale ale locului.

 • În subteran

  La o distanță de 20 km de Kutaisi se află Peștera lui Prometeu, unde veți putea admira impresionantele stalactite. Să nu vă uitați jachetele – temperaturile pot coborî drastic sub pământ.

De ce merită să vizitați Kutaisi?

Grecii antici obișnuiau să creadă că pe aceste meleaguri se află legendara Lână De Aur. Se spune că în apele râurilor georgiene din zonă s-ar afla zăcăminte de aur care la început erau scoase la suprafață scufundând lâna unui berbec în apă. Dacă v-ați plănuit un city-break în regiune în lunile ianuarie-martie, când nivelul râului este unul scăzut, nu ratați o vizită în împrejurimi pentru a afla cum acționează astăzi căutătorii de aur. Deși la prima vedere pare că ați poposit într-un oraș ușor neglijat, vă veți schimba cu totul această impresie odată ajunși în Piața Dawid Agmaszenebele, unde veți regăsi o fântână de aur conservată peste timp, impresionant ornamentată, amintind de tradițiile vechii Kolchida. Amprente puternice ale istoriei locurilor vor fi regăsite în cartierul istoric Mcwane-Kwawila, aflat pe malul stâng al Râului Rioni. Un edificiu monumental este Catedrala Bagrati, aflată sub protecția Patrimoniului Mondial UNESCO. Dacă veți sta mai multe zile în vacanță, atunci vă sfătuim ca din programul city-break-ului în Kutaisi să nu lipsească cele două renumite mănăstiri, Gelati și Motsameta. În ceea ce privește restaurantele unde puteți savura deliciile tradiționale, vă recomandăm Palaty, Eto sau Sapere, amintindu-vă din meniu preparate precum: chaczapuri (plăcintă cu brânză din foietaj sărat, prezentată sub diverse forme), chinkali (găluște umplute cu carne în formă de săculeți) ori mczadi (turtițe din mălai servite cu sos de roșii sau garnitură din vinete prăjite).

Aeroporturi

Budapesta Kutaisi

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Kutaisi