Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Skopje

Arată filtrele

Skopje

 • Informații generale

  Limba oficială Macedonă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Denar macedonean (MKD)

 • Lacul Ohrid

  Situat la numai 170 km depărtare de Skopje, lacul Ohrid este vizitat de turiști din întreaga lume. Protejat de UNESCO, acesta este casă pentru numeroase specii din zonă, dar și un loc bun pentru pescuit și relaxare. 

 • Viață de noapte

  Baruri, cluburi, restaurante și cafenele își așteaptă mereu clienții, împânzite prin tot orașul. Skopje găzduiește și o serie de festivaluri, inclusiv unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Macedoniei – Festivalul de Vară.  

Ce trebuie să știți despre Skopje

În ultimii ani, zona centrală a orașului Skopje pare să fie scoasă dintr-un film despre civilizațiile antice. Statui imense ale războinicilor veghează asupra orașului, fiind acompaniate de clădiri imense, copleșitoare pentru omul de rând. Muzee îmbrăcate în marmură au apărut ca ciupercile după ploaie, împânzind zona alături de mega-fântânile hipnotice. 
Frenezia clădirilor este rezultatul unui proiect controversat, naționalist, cunoscut drept “Skopje 2014” – momentan în desfășurare – implementat de guvernul Macedonean sub Prim Ministrul Nikola Gruevski. Dincolo de orice discuție, nimeni nu poate contrazice faptul că Skopje s-a transformat într-o metropolă balcanică interesantă – pe alocuri suprearealistă și kitschoasă, dar niciodată plictisitoare.
Skopje are, pe de altă parte, un sâmbure istoric care merită cel puțin la fel de multă atenție ca și noi apariții ale orașului. Unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului este, fără îndoială, statuia lui Alexandru Cel Mare. Veți găsi, de asemenea, numeroase urme ale epocilor bizantine și otomane - acestea sunt concentrate în jurul pieței Charshia care delimitează podul de piatră datând din secolul 15 și fortăreața orașului.
Fiind capitala țării, cele mai importante instituții sunt concentrate tot aici, cum ar fi Biblioteca Universității Naționale, Filarmonica, Opera și Baletul. 

Aeroporturi

Budapesta Skopje

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Skopje