Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Lamezia Terme

Arată filtrele

Lamezia Terme

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Istorie seculară în terapie termală

  Izvoarele termale Terme di Caronte din Lamezia sunt cunoscute și folosite de secole datorită rolului terapeutic pe care îl au. Unele dovezi ar atesta că romanii antici au fost printre primii care s-au bucurat de aceste proprietăți.

 • Suveniruri unice

  O categorie aparte de suveniruri pe care le puteți cumpăra sunt produsele culinare. Puteți încerca uleiul de măsline, vinul Cirò, brânza Caciocavallo, Ricotta afumată sau Capocollo, carnea de porc maturată.

 • Vinurile scumpe

  Regiunea este faimoasă pentru producția vinurilor de clasă mondială. Dacă vreți să aflați mai multe secrete din producția acestora, vă recomandăm să faceți un tur la podgoriile din regiune.

De ce merită să vizitați Lamezia

Orașul aflat în sudul Italiei, în regiunea Cantazaro, Lamezia Terme a fost fondat în 1968, prin unirea a trei orășele apropiate: Nicastro, Sambiase și Sant’Eufemia Lamezia. 
Regiunea vă va răsfăța cu tot ce aveți nevoie pe durata unei vacanțe: vă veți bucura de peisaje minunate, condiții excelente dacă vreți să vă bronzați sau să practicați sporturi de apă, o bucătărie delicioasă și multă liniște. Datorită acestor calități, Lamezia atrage anual din ce în ce mai mulți turiști din toată lumea.

Deși plajele din oraș sunt pline de pietre și neprietenoase cu cei ce vor relaxare, sunt punctul ideal de plecare pentru vizitatorii pasionați de sporturi de apă. De asemenea, turiștii în căutare de o vacanță activă pot încerca raftingul în Parcul Național Pollino sau merge în drumeții montane. Dacă vreți însă, o zi în care să vă relaxați pe o plajă cu nisip fin, puteți merge la Gizzera Lido sau la Falerna Marina. 

Cele mai cunoscute preparate culinare în regiune sunt cele bazate pe vinete, cum ar fi melanzane alla parmigiana (vinete coapte, cu parmesan) sau parmigiana di melanzane alla Calabrese (vinete coapte cu carne tocată, parmesan, cârnați italienești și roșii). Dacă vreți să le încercați, vă recomandăm restaurantele Alla Pentolaccia, La Barrica și Il Quadrifoglio.

Aeroporturi

Budapesta Lamezia Terme

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Lamezia Terme