Meniu

Zboruri Wizz Air din Budapesta spre Nur-Sultan

Arată filtrele

Nur-Sultan

 • Informații generale

  Limba oficială Kazahă, Rusă
  Ora locală: UTC +6
  Valută: Tenge kazah (KZT)

 • Poarta spre viitor

  Deși nu evocă identitatea și cultura poporului kazah în mod tradițional, Astana este expresia punții către viitorul spre care aspiră țara. Dacă v-ați propus să vă apropiați de cultura și tradițiile, Muzeul Satul Etno vă așteaptă cu porțile deschise.

 • Palatul prezidențial

  Palatul prezidențial este una dintre piesele definitorii pentru stilului arhitectural al orașului Astana. Măreață și ornamentată opulent, clădirea a fost proiectată ca o copie fidelă a Casei Albe a Americii.

 • Pământul virgin

  În 1960, când s-a anunțat programul “Pământuri Virgine”, stepa din împrejurimile orașului a fost transformată în pământ agricol. Conform planului de reformă, în zonă s-au creat condiții propice pentru cultivarea câmpurilor cu grâu. 

Astana – orașul viitorului

Oraș relativ tânăr, Astana datează din 1824, când rușii au ridicat aici o fortăreață. 40 de ani mai târziu, acesta devine municipiu și, în 1997, capitala Kazakhstanului. Astăzi, Astana este orașul arhitecturii moderne și al priveliștilor de stepă uimitoare.

Într-un city break aici, una dintre cele mai interesante clădiri pe care o puteți vizita este Piramida Păcii. Structura modernistă a fost construită pe cinci niveluri de sticlă triunghiulară, cu ocazia celui de-al Treilea Congres al Liderilor Lumii și Tradițiilor Religioase din 2009. Cu toate acestea, nu are nici o conotație religioasă și este considerat un templu închinat venerării Soarelui.

Fiecare dintre poveștile despre acest loc este încărcată de un simbolism aparte: subsolul întunecat al cărui tavan este împânzit cu motive solare adăpostește Opera. La următorul etaj se află Sala de Conferințe, cu o masă impunătoare, marcată de o imagine a soarelui, în timp ce la ultimul etaj construcția de sticlă păstrează contactul direct cu lumina strălucitoare a soarelui. 

Specificul istoriei sale ne subliniază încă o dată că Astana nu este un centru urban ca toate celelalte. Nu există străduțe întortocheate, unde vă puteți rătăci plimbându-vă cu orele. Dimpotrivă, întregul design stradal este unul modern și uimește prin simplitate, simetrie, ordine și curățenie. Traficul este aerisit, iar tabloul dimensiunilor clădirilor impunătoare este vizibil disproporțional cu numărul localnicilor pe care-i veți zări zilnic pe străzi. 

Aeroporturi

Budapesta Nur-Sultan

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Nur-Sultan