Meniu

Zboruri KLM din București spre Aalborg

Arată filtrele

Aalborg

 • Informații generale

  Limba oficială Daneză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana daneză (DKK)

 • Carnavalul primăverii

  Dacă v-ați rezervat un city break în Danemarca pentru luna mai, pregătiți-vă pentru cel mai mare carnaval din nordul Europei. Petrecerea impresionantă începe cu paradele fastuoase, iar mai apoi se continuă grandios în Parcul Kildeparken.

 • Regatul mărilor

  Dacă vă doriți mai degrabă să vă relaxați în liniștea unei insule virgine, îmbarcați-vă la bordul unuia dintre feriboturile din zonă și porniți către Egholm. Veți păși pe o fâșie de pământ unde veți putea număra nu mai mult de 50 de locuitori.

 • Petreceri fără sfârșit

  Aalborg este renumit pentru numeroasele sale baruri, discoteci și pub-uri aflate pe Strada Jomfru Ana Gade. Orașul devine astfel al doilea cel mai important centru urban preferat de turiștii petrecăreți din Danemarca, după Copenhaga.

Aalborg – plaje virgine, fiorduri și magie

Aalborg este centrul urban danez din nordul țării, cunoscut printre localnici ca „tărâmul luminii”. Denumirea vine de la plajele virgine și apele în care se reflectă fiordurile impresionante din zonă. 
Orașul este un loc unde se împletește armonios trecutul cu prezentul. Deși în mare parte a fost reconstruit pe parcursul secolului 19, încă puteți întâlni clădiri din timpuri înaintate, cum ar fi Jens Bang, biserica luterană Budolfi ori clădirea primăriei, castelul Aalgorghus Slot, care datează din secolul 16.

Ca parte a arhitecturii moderne, centrul Utzon este emblema Aalborgului. Centrul poartă numele cunoscutului arhitect care l-a proiectat, același care a semnat și schițele faimoasei Opere din Sydney. Pe de altă parte, avem forma geometrică surprinzătoare a Casei Muzicii (Mussikens Hus), care poartă amprenta lui Coop Jimmelblau. Capodopera arhitecturală a lui Alvar Aalto se află și ea tot în Aalborg, în speță clădirea Muzeului de Artă Modernă KUNSTEN.

Un city break fără preparate locale? Nici vorbă! Când vine vorba de bucătăria daneză, deși ingredientele folosite sunt printre cele mai comune, îmbinarea lor creează niște arome savuroase pe care le veți uita cu greu. Vă recomandăm să încercați preparatele din coacăze, ciuperci, pește, fructe de mare, dar și pe cele din carne de miel sau brânză de capră. Iar dacă sunteți pasionați de băuturile fine, nu trebuie să plecați din Aalborg până nu încercați rețeta de peste 170 de ani a berii și romului artizanal, Aalborg Aquavit.

Aeroporturi

București Aalborg

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Aalborg