Meniu

Zboruri Flydubai din București spre Manama

Arată filtrele

Manama

 • Informații generale

  Limba oficială Arabă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Dinar (BHD)

 • Ca în Roma

  În Bahrain, toate drumurile duc la…Manama. Începând cu Fortul Bahrain, din sudul Insulei, și continuând cu autostrada ce leagă Arabia Saudită de Bahrain, toate drumurile se opresc în Manama. 

 • Copacul vieții

  La o distanță de aproximativ 30 km sud de oraș, chiar în mijlocul deșertului, se înalță un copac singuratic. Deși în împrejurimi nu există vreo sursă de apă însemnată, copacul nu a fost niciodată uscat de soare. 

 • Suvenirurile

  Clădirea Bab Al-Bahrain este locul ideal din care să vă faceți cumpărăturile de vacanță. Veți găsi aici la magazine cu ceramică pictată manual, mătăsuri fine, colorate sau lucrări de artă ori condimente exotice.

Manama – lux și temple musulmane într-un singur loc

Manama, denumit de către localnici Al-Manāmah, este capitala și cel mai mare oraș al Bahrainului, adăpostind aproximativ un sfert din întreaga populație a țării. Datorită nivelului de trai ridicat, acesta este deseori comparat cu Dubai. Totuși, în Manama veți întâlni o modestie aparte, nefiind un oraș care vrea să epateze.

După secole de dominație persană, portugheză și britanică, Bahrain a devenit independent în anul 1971, stabilindu-și capitala la Manama. Astăzi, acesta se numără printre destinațiile de vacanță preferate de turiștii din toată lumea și este un centru de afaceri bazat pe industria petrolieră brută. Ca în majoritatea orașelor foarte dezvoltate, aici veți găsi o arhitectură modernă, cu zgârie-nori și centre comerciale complexe. Totuși, latura istorică și încărcată de povești o veți descoperi în cartierele cu căsuțe tradiționale (Muharraq), pline de monumente și sanctuare. La o plimbare prin aceste cartiere veți găsi Moscheea Al-Fateh, unul dintre cele mai mari temple musulmane din întreaga lume. 

Bahrain nu este recunoscut doar pentru industria de prelucrare a țițeiului, ci și pentru perlele pescuite din adâncurile mărilor. Istoria acestei îndeletniciri tradiționale poate fi cunoscută la Muzeul Scufundătorilor de Perle (Museum of Pearl Diving), găzduit într-una dintre cele mai vechi clădiri din oraș.

Aeroporturi

București Manama

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Manama