Meniu

Zboruri Aegean din București spre Cairo

Arată filtrele

Cairo

 • Informații generale

  Limba oficială Arabă
  Ora locală: UTC +2
  Valută: Liră egipteană (EGP)

 • De la Cairo la Marte

  Orașul a primit numele dinaintea recunoașterii sale oficiale ca oraș. În 966, localnicii i-au atribuit numele planetei Marte (în arabă, Marte este al-Kahira), considerată victorioasă.

 • Atmosfera din Cairo

  După apusul soarelui, cea mai relaxantă activitate este plimbarea de-a lungul străzii Al-Muizz. Aici veți găsi clădiri medievale recondiționate, iar nivelul străzii a fost redus la cel original, astfel încât să simțiți cu adevărat călătoria în timp.

 • Un pic de relaxare

  Când zgomotul claxoanelor și al străzii devin de nesuportat, luați o pauză în parcul Al-Azhar, plin de fântâni și cafenele.

De ce merită să vizitați Cairo

Cairo a fost fondat în Antichitate, la fel ca Memphis sau Giza. Cu timpul, mare parte din orașele și satele din regiune au fost abandonate, în timp ce locuitorii acestora s-au îndreptat spre ceea ce astăzi este considerată o capitală neoficială a lumii arabe.

Orice vacanță în Cairo ar trebui să înceapă cu o vizită la turnul de observație, situat pe insula Zamalek din centrul orașului. Turnul are 185 de metri înălțime și oferă o panoramă incredibilă asupra întregului oraș. Tot aici veți găsi și un restaurant cu o priveliște uimitoare, dacă doriți să aveți o experiență culinară la înălțime.

Din aproape orice parte a orașului veți putea observa citadela de pe dealul Mukkatom, construită de Saladyn în a doua jumătate a secolului 12. Aceasta a servit ca reședință pentru numeroși conducători ai Egiptului, iar astăzi este unul dintre cele mai populare monumente. Lângă aceasta veți găsi și Moscheea Muhammad Ali și alte muzee.

Cea mai veche partea a orașului este districtul Coptic, în care sunt păstrate, parțial, clădiri babiloniene și romane. Aici veți putea să vă plimbați pe străduțele pietruite înguste sau să intrați într-unul din templele ale căror intrări sunt sub nivelul străzii.

În ceea ce privește amintirile de călătorie, pe cele mai bune le veți găsi în bazarul Khan al Khali, deschis încă din 1382. De asemenea, adevăratul spirit al bazarului din Cairo este Piața Corturilor, de lângă Poarta Bab Zuweil.

Aeroporturi

București Cairo

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Cairo