Meniu

Zboruri SAS din București spre Harstad

Arată filtrele

Harstad

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Biserica din Trondenes

  La o distanță de 3 km de centrul Harstad veți descoperi un orășel de ev mediu, Trondenes. Aici se află cea mai nordică biserică din lume care a supraviețuit vremurilor, un sanctuar clădit în totalitate din piatră.

 • Fani ai vikingilor

  Tot în Trondenes veți descoperi Centrul de Istorie cu aceeași denumire. Aici s-au dedicat expoziții ample prezentării istoriei împrejurimilor, în special din era vikingilor. De ținut minte că duminicile obiectivul turistic își închide porțile.

 • Un vas vechi de când vremea

  În frumosul port Harstad aveți și astăzi ocazia să admirați una dintre cele mai vechi nave maritime cu catarg din lume – vasul Anna Rodge. Construit în anul 1868, impresionează și în prezent prin starea de funcționare impecabilă.

Capitala culturii nordului - Harstad

Situat în nord-estul insulei norvegiene Hinnøya, în apropierea mărețului fiord Vågsfjorden, orășelul Harstad este considerat capitala culturii nordului. Populația numără puțin peste 20.000 de locuitori, dar asta nu-l împiedică să fie recunosct drept cea mai romantică așezare din țară – clar trebuie descoperit într-un city break de weekend!  

Arhitectura orașului este încărcată cu istoria locurilor și vă va fascina de-a dreptul. Clădirile împletesc parfumul vremurilor apuse cu modernitatea formelor și materialelor folosite. Dacă vă aflați aici în ultima săptămână a lunii iulie, nu ratați șansa de a participa la Festivalul Norvegiei de Nord, unde se reunesc artiști și arhitecți adunați de peste tot din țară.

Harstad încurajează turiștii să-i cunoască frumusețea la drumeții pe munte, prin păduri umbroase, la rafting de-a lungul țărmului și la excursii cu bărcile în explorarea apelor nesfârșite ale Cercului Arctic. Plajele încântătoare, liniștite și mai ales curate ale regiunii se numără și ele printre atracțiile turistice. 

Bucătăria scandinavă este sănătoasă și îndestulătoare. Chiar dacă este mereu accesibilă, poate deveni sofisticată atunci când este servită ireproșabil într-unul dintre restaurantele din zonă. Vă recomandăm Umami, aflat pe Havnegat 23A sau De 4 Roser (pe Torvet 7a). 

Aeroporturi

București Harstad

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Harstad