Meniu

Zboruri Air Baltic din București spre Helsinki

Arată filtrele

Helsinki

 • Informații generale

  Limba oficială Finlandeză, Suedeză
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • La căldură

  În timpul șederii în Finlanda și mai ales dacă ați optat pentru un city-break în Helsinki, vă recomandăm preferata turiștilor: sauna Kotiharjun pe bază de lemn ars, ultimul loc public de acest fel din capitala finlandeză.

 • O croazieră pe insulă

  Din portul din Helsinki puteți ajunge cu barca pe Insula Suomenlinna. O fostă fortăreață apărând atacul împotriva orașului dinspre mare, astăzi fascinând cu natura impresionantă și muzeul din zonă.

 • Un sanctuar din piatră

  La 30 de minute distanță de port, în districtul Töölö, se află Temppeliaukio, biserica din piatră, unul dintre cele mai vechi sanctuare din întreaga Finlanda.

De ce merită să vizitați Helsinki?

Helsinki este destinația perfectă pentru un city-break. Îl recomandă tehnologia modernă, arhitectura minimalistă și bucătăria tradițională savuroasă bazată pe preparate din pește și vânat. Deși iernile sunt destul de friguroase aici, nu vă faceți griji – capitala Finlandei vă va fascina în oricare alt anotimp! Panorama oferită de orașul finlandez este una a formelor simpliste, martore fiind chiar clădirea Helsingin päärautatieasema, o gară feroviară din centru, dar și sediul Parlamentului (Eduskunta), precum și numeroasele sale sanctuare. Cel mai recunocut de către turiști este edificiul de un alb imaculat, ridicat în stil neoclasic, Catedrala Luterană Tuomiokirkko (pe dealul de lângă Piața Senatului); tot de neratat în timpul unui city-break, este și Catedrala Uspenski, construită din cărămidă roșie (aflată pe Insula Katajanokka Skatudden), de-a dreptul impresionantă. O altă bijuterie arhitecturală este Capela Tăcerii (Kampin Kapelli), un edificiu ultramodern, minimalist aflat în cartierul de afaceri Kamppi. Aceasta este deschisă vizitatorilor zilnic, până la ora 20:00. Bucătăria modernă finlandeză este un mix de specialități tradiționale cu rețete actuale, în stil continental. În restaurante precum Juuri (Korkeavuorenkatu), Lappi aflat pe Annankatu, precum și la Finnjavel (de pe Etelaeranta) veți putea savura preparate felurite: poronpaisti (o friptură de căprioară), leipäjuusto (brânză de vacă prăjită) sau perunamuusi cu lihapullat (piure de cartofi cu chifteluțe).

Aeroporturi

București Helsinki

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Helsinki