Meniu

Zboruri Aegean din București spre Kos

Arată filtrele

Kos

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Un nume din vechime

  Încă din secolul 7 î.Hr., atunci când numele Kos a fost prima dată menționat în poemul epic al lui Homer, Iliada, acesta a rămas în uz. Istoria dăinuie timp îndelungat pe această insulă!

 • Orașul părintelui medicinei

  În Kos s-a născut cel mai strălucit medic al vremurilor antice – Hippocrate. În onoarea sa a fost botezat un arbore: un uriaș platan cu o coroană de 14 m în diametru, din apropierea Castelului Neratzia.

   

 • Insulița

  Insula se întinde pe doar 50 km lungime, așa că în timpul vacanței vă recomandăm să închiriați o mașină și să vizitați cât mai mult. Va fi greu să vă rătăciți, deoarece Kos are un singur drum principal din care se ramifică alte câteva mai mici.

   

Kos, locul de naștere al lui Hippocrate

Kos este cel mai mare oraș de pe insula grecească cu același nume, aflată mai aproape de țărmul Turciei decât de cel al Greciei. Acesta este cel mai important port atât de pe insulă, cât și din împrejurimile Mării Egee. Cu o populație de peste 20.000 de locuitori, este destinația favorită a turiștilor pentru o vacanță de neuitat. 

Datând din vremuri milenare, orașul Kos a fost ridicat în 366 î. Hr. și a fost reconstruit în 1933 după un cutremur devastator. Au fost distruse multe clădiri atunci, dar partea plină a paharului este faptul că au fost descoperite mult mai multe ruine antice atât grecești, cât și romane. 

Unul dintre locurile de neratat în timpul vacanței aici este Castelul Neratzia, construit în secolul 14 ca fortăreață, la ordinul Sfântului Ioan. Astăzi oferă o panoramă impresionantă în zona peninsulei, înconjurat într-o parte de mare și în cealaltă de port, ceea ce îl face locul ideal pentru o plimbare pitorească. Insula oferă o gamă variată de băi termale, potrivite pentru dimineți sau seri târzii. Izvoarele se află între rocile din mare, dar, în mod uimitor, nu se amestecă cu apa sărată. 

Ce vă recomandăm în acest city break? Pe listăm includem înghețata grecească delicioasă, mierea produsă pe insulă, ierburile aromatice și roșiile uscate. Pentru cină, în topul preferințelor turiștilor se află restaurantele Lofaka y Agios Nektarios și Plaza Brach. În ambele localuri puteți degusta preparate mediteraneene, în special cele gătite în stil grecesc. 

Aeroporturi

București Kos

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Kos