Meniu

Zboruri KLM din București spre Lyon

Arată filtrele

Lyon

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Bucuria toamnei

  Dacă v-ați rezervat city-break-ul în Lyon pentru octombrie-noiembrie, atunci aflați că în această perioadă, pe Bulevardul Croix-Rousse se desfășoară evenimente stradale unde puteți savura castanele proaspăt prăjite din cornete de hârtie!

 • Un local autentic

  Doar cele mai bune restaurante lioneze primesc distincția “Authentique bouchon lyonnais”. Cum le recunoaștem? Uitați-vă pe internet după o listă actualizată a acestora sau odată ajunși în fața clădirii, după însemnul ce indică autenticitatea restaurantului.

 • Iarba verde de acasă...

  Parcul Tête d’Or este cel mai mare parc urban francez. Întins pe 100 de hectare de un verde crud, aici veți întâlni o grădină botanică și una zoologică, un lac plin cu bărcuțe viu colorate și chiar un carusel al veseliei.

De ce merită să vizitați Lyon?

Destinație inedită pentru un city-break de neuitat, Lyonul este în prezent un oraș industrial unde ramura textilă este de departe înfloritoare. Printre locurile demne de vizitat în oraș se numără basilica aflată pe un deal din apropiere, cea a Fecioarei Maria (La basilique de Notre-Dame de Fourvière), datând din secolul 19. Să nu ratați ocazia de a fotografia o panoramă a Lyonului care vă va tăia răsuflarea – acest lăcaș de cult vă va oferi o oportunitate de neuitat în acest sens. Mai departe, vă veți îndrepta către malul de vest al Râului Saône, unde veți regăsi ruine ale unor clădiri antice, precum un amfiteatru și un apeduct, iar mai apoi cartierul istoric Vieux Lyon (centrul vechi), listat în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde predomină arhitectura gotică și renascentistă. Dacă, însă, vă doriți ca în timpul city-break-ului să descoperiți în orașul francez arhitectura sa modernă, atunci îndreptați-vă atenția spre studioul By Jakob + MacFarlane, un edificiu impresionant care aduce ca formă cu o bucată (verde!) de brânză găurită (se află pe Quai Rambaud). După ce vă veți fi delectat cu împrejurimile vizitate, veți dori să vă relaxați într-unul dintre localurile tradiționale, bouchons, datând chiar din secolul 19. Delicatesele locale, precum salata lioneză cu șuncă, crutoane și ou ori saucisson chaud, cârnații prăjiți cu garnitură de cartofi sau chiar gratin dauphinois – cartofii cu smântână gratinați, toate vă vor face să vă lingeți degetele de plăcere!

Aeroporturi

București Lyon

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Lyon