Meniu

Zboruri Lufthansa din București spre Strasbourg

Arată filtrele

Strasbourg

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Predecesorul Turnului Eiffel

  Turnul Catedralei Notre Dame de Strasbourg a fost cea mai înaltă clădire din Europa timp de patru secole. A fost detronat în 1889, la inaugurarea Turnului Eiffel.

 • City break-ul ideal de toamnă

  Cea mai bună perioadă în care să vizitați Strasbourg este toamna. Vremea este extrem de plăcută, turiștii nu sunt atât de numeroși, iar tradiția prelucrării vinului este în plină desfășurare!

 • Atmosfera orașului vechi

  Puteți simți atmosfera orașului vechi de două ori pe săptămână, miercurea și sâmbăta, în cadrul târgurilor de vechituri organizate. Aici veți găsi o mulțime de obiecte impresionante, dar și spiritul alsac tradițional.

De ce merită să vizitați Strasbourg

Strasbourg este capitala Alsaciei, situat în nordul Franței, la granița cu Germania. Este sediul celor mai importante instituții ale Uniunii Europene, numit și „Inima Europei”.

Istoria orașului este una tulbure, dat fiind faptul că de la începutul timpurilor, Strasbourg a fost un punct important pe harta lumii. Încă și astăzi puteți admira bijuterii arhitecturale aparținând diferitelor ere. 

În centrul orașului veți găsi o insulă – Grand Île – în mijlocul căreia se înalță turnul Catedralei Notre-Dame de Strasbourg. Construcția acesteia a început în secolul 12, și a durat câteva sute de ani. Deși inițial a fost proiectată ca o catedrală cu două turnuri, s-a renunțat la cel de-al doilea din cauza instabilității solului, evitându-se astfel prăbușirea întregului templu. Datorită acestei catedrale și a celorlaltor clădiri istorice, partea veche a orașului a fost înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anii ’80.

De asemenea, vă recomandăm plimbarea pe canalele Strasbourgului într-unul din tramvaiele pe apă. Cu siguranță nu veți vrea să ratați frumusețea peisajului de poveste din districtul Petite France – aici veți întâlni mușcate roșii, atârnând de balcoanele caselor tradiționale alsace.

Aeroporturi

București Strasbourg

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Strasbourg