Meniu

Zboruri Austrian din București spre Salzburg

Arată filtrele

Salzburg

 • Informații generale

  Limba oficială Germană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • În umbra lui Mozart

  Salzburgul se mândrește de departe cu cel mai de seamă cetățean al său – Wolfgang Amadeus Mozart. Astăzi un aeroport, o școală de muzică, o piață din centrul orașului și chiar șapte străzi îi poartă numele!

 • Shopping contra cronometru

  Aflați în vacanță în Salzburg, trebuie să fiți informați în legătură cu programul de funcționare al magazinelor. De luni până vineri le veți regăsi deschise până la ora 20, în timp ce sâmbăta orarul va fi unul mai scurt, iar duminica sunt închise.

 • O față posomorâtă

  În Grădina Mirabel veți regăsi printre mulțimea de vaze decorative una mai specială, reprezentând stereotipic figura unui cetățean austriac posomorât. Acest loc este unul de neratat în timpul vacanței în Salzburg.

De ce merită să vizitați Salzburg?

Capitală a statului federal cu același nume, Salzburg este un oraș de munte austriac de pe malul Râului Salzach, fiind totodată și locul de vacanță preferat de milioane de turiști. Centrul său vechi a fost trecut pe lista Patrimoniului UNESCO în anul 1996. Orașul a fost adeseori comparat cu Roma, datorită multitudinii de clădiri cu însemnătate istorică. De pildă, în centru puteți număra nu mai puțin de 20 de sanctuare religioase construite în stil baroc. Tot aici puteți regăsi Casa Mozart, aflată pe Getreidegasse 9 – e imposibil să o ratați, vopsită într-o țipătoare nuanță de galben. La o distanță de 50 de kilometri de oraș veți avea ocazia să vă bucurați de tot ce vă poate oferi natura mai minunat – pe malul Lacului Wolfgangsee veți fi tentați să organizați fie un picnic relaxant. Experiența merită până și să vă treziți devreme spre a ajunge acolo, aveți garanția noastră! Dintre bunătățile pe care cu siguranță veți ajunge să le îndrăgiți în vacanță în Austria sunt: Mozartkugel – ciocolata devenită simbol al orașului Salzburg, produsă în zonă încă din anul 1890, regasită în oricare dintre cele 4 magazine de dulciuri Paul Fürst. Un alt desert delicios este Salzburger Nockerl, sufleul preparat pe loc în oricare dintre restaurantele ori cafenelele care l-au inclus în meniu. Pentru iubitorii de bere subliniem că Salzburg are o tradiție în acest sens de peste 500 de ani! Capitala berii austriece se laudă cu cele peste 10 berării certificate de calitatea licorii atât de îndrăgite.

Aeroporturi

București Salzburg

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Salzburg