Meniu

Zboruri Pegasus din București spre Teheran

Arată filtrele

Teheran

 • Informații generale

  Limba oficială Persană
  Ora locală: UTC+4.5 (vara), UTC+3.5 (iarna)
  Valută: Rial iranian (IRR)

 • Împachetați hainele corespunzătoare

  Turiștii din Teheran sunt rugați să se conformeze tradițiilor locului. Astfel, femeile sunt rugate să-și acopere întreg corpul și părul, iar bărbații să poarte pantaloni lungi. Sandalele sunt permise.

 • Transportul în comun

  În Teheran, femeile nu călătoresc împreună cu bărbații. Autobuzele au intrări separate, iar la metrou, primele două vagoane sunt dedicate femeilor.

 • Strada Valiasr

  Cel mai cunoscut punct de reper din Teheran este strada Valiasr, care începe din centrul orașului și se termină în nordul orașului, cu o lungime totală de 9 kilometri. De-a lungul acesteia au fost construite multe piețe importante.

De ce merită să vizitați Teheran

Capitala Iranului și fosta capitală a Persiei, Teheran, abundă de bijuterii arhitecturale, dar și tradiționale! Orașul este casa celui mai mare diamant roz din lume, dar și a unor rezerve de aur și pietre prețioase.

Astfel, nu vă puteți lăuda cu o vacanță în Teheran dacă nu vizitați Muzeul Național de Bijuterii, situat în subteranul Băncii Centrale. Chiar dacă bijuteriile nu sunt cea mai mare pasiune a voastră, cu siguranță veți fi impresionați. 

Un alt centru de interes din oraș este bazarul, piața principală din apropierea Palatului Golestan. Aici vă așteaptă câteva mii de magazine și buticuri, în care cu siguranță veți găsi suvenuririle dorite. Cea mai bună amintire de vacanță din Teheran este un covoraș, chiar și miniatural. Astfel, cinstiți tradiția din timpuri persane pentru carpetele lucrate de mână, cu modele fascinante. Dacă vă pierdeți pe străduțele întortocheate, nu vă faceți griji – doar bucurați-vă de experiență!

Bucătăria din Teheran este definită de preparatul tradițional iranian, kebabul, pe care îl puteți cumpăra de la aproape orice colț de stradă. De asemenea, aici veți putea degusta un desert aparte, înghețata cu șofran, pe care turiștii o adoră.

Aeroporturi

București Teheran

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Teheran