Meniu

Căutați bilete de avion din București spre Austria

Arată filtrele

Austria

 • Viena
 • Salzburg
 • Innsbruck
 • Graz
 • Klagenfurt
 • Informații generale

  Limba oficială Germană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cel mai bun șnițel

  Îl găsiți la Figlmueller (deschis încă din 1905) – preparat la grosimea ideală și dat prin pesmet, șnițelul este mai mare decât farfuria pe care este servit! În plus, este acompaniat de un dressing de muștar, dar și cu salată de cartofi – delicios!

 • Cele mai bune cafenele

  În capul listei este Cafe Central (este una dintre cele mai vechi și emană acel aer tipic austriac, plin de stil), dar la fel de cunoscute (și pe bună dreptate) sunt Cafe Pruckel și Cafe Sperl. 

 • Viena pass

  Cardul vă oferă acces de tip all inclusive în oraș – la peste 60 de muzee, bus tours, bilete de călătorie valabile pentru tramvai, autobuz și metrou, ghid gratuit și acces cu prioritate la atracțiile principale ale orașului.

Viena

Toată lumea știe: când spui Viena, gândul îți zboară deja la Schonbrun, Catedrala St. Stephen sau la cumpărături pe Mariahilfer Straße. Dar ce mai ascunde acest oraș cosmopolit și plin de farmec?

Mai puțin cunoscut, spre exemplu, este faptul că Viena adăpostește peste 2000 de parcuri – cel mai impresionant este Volksgarten (aici puteți găsi peste 400 de tipuri de trandafiri!).

Cu siguranță însă lucrul pentru care Viena este cu adevărat subevaluată – și nu ar trebui! – este mâncarea!

Dacă doriți să începeți cu o masă austriacă tipică, cel mai indicat este să intrați într-un beisl (pub vienez) și să încercați o porție de gulaș de vită (aceasta este des întâlnită și în Ungaria) sau un pui paprika.

Una dintre gustările tipic vieneze este bosna –  aceasta este de fapt un cârnat făcut la grătar, îmbrăcat într-o chiflă pufoasă de hot dog, la care se adaugă ceapă și sos din pudră de curry. Bosna se cumpără de obicei de pe stradă – pe lângă faptul că este ieftină, gustarea este și delicioasă (mai ales dacă are extra ceapă!). De încercat bosna de la Zum kleinen Sacher, la stația de metrou U6 Thaliastraße. Când e vorba de deserturi, ștrudelul cu mere e de la sine înțeles! Însă la fel de bună este și Linztorte, o prăjitură cu nuci și gem, surprinzător de moale și delicată! Cele mai gustoase pe care le veți mânca se găsesc în cafenele – recomandarea noastră (pentru o porție din fiecare) este Café Hawelka, situată pe Strada Dorotheergasse, nr. 6.

Aeroporturi în București

Verifică aeroportul

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta București - Austria