Meniu

Căutați bilete de avion din Kolkata

Kolkata

 • Informații generale

  Limba oficială Hindi, Engleză
  Ora locală: UTC +5.5
  Valută: Rupia indiană (INR)

 • Punctul de întâlnire al localnicilor

  Podul Howrah este locul în care își dau întâlnire zilnic localnicii. Este locul ideal din care să priviți apusul minunat al soarelui în râul Hugli.

 • Paradisul florilor

  Piața de flori Malik Ghat reprezintă cea mai mare adunare de vânzători de flori din Kolkata. Dacă vreți să cumpărați ghirlande pe care să le depuneți ca sacrificiu în temple, aici veți găsi cele mai frumoase împletituri.

 • Festivalul Luminii

  În luna noiembrie, Kolkata sărbătorește festivalul hindus al luminii, Dipawali. De fiecare dată, templul zeiței Kalu și spectacolele de artificii sunt cele mai luminate, dar și cele mai aglomerate locuri.

De ce merită să vizitați Calcutta

Cu peste 15 milioane de locuitori, orașul este a doua cea mai mare aglomerare urbană din India. Deși este cunoscut mai degrabă sub numele de „Calcutta”, în 2001 a fost redenumit „Kolkata”, cinstind numele dinaintea colonizării britanice. 
Pe de-o parte, Kolkata este un oraș aglomerat, zgomots și murdar, însă pe de altă parte, aici veți întâlni cele mai fine parfumuri, cele mai vibrante culori și cele mai intense gusturi.

Orașul a fost fondat în 1690 de către britanicii care au ocupat satul Kalikata, iar istoria colonialistă poate fi citită în monumentele din oraș. Mahakaran (clădirea scriitorilor) este o construcție de 150 de metri și unul dintre monumentele care merită vizitate.

De asemenea, pasionații de cultură și civilizație nu trebuie să rateze Muzeul Indian. Un alt loc în care puteți face cunoștință cu spiritul indian sunt locurile sacre din oraș. Cel mai cunoscut este templul hindus dedicat zeiței Kali, din districtul Kalighat.

Deși este un oraș aglomerat, nu este greu să vă găsiți liniștea în timpul unei vacanțe în Kolkata. Aveți la dispoziție o mulțime de parcuri, malul râului sau cea mai veche grădină botanică din India ca opțiuni pentru o după-amiază relaxantă. 

În Kolkata, bucătăria bengaleză este un motiv de mândrie printre locuitori. Majoritatea preparatelor sunt bazate pe orez, pește și leguminoase. Vă recomandăm să încercați roui, ilish sau pabda, toate servite la Dum Pukht, Oh!Calcutta sau în Arsalan.

Aeroporturi în Kolkata

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Kolkata

Orarul zborurilor: Kolkata