Meniu

Căutați bilete de avion din Chihuahua

Chihuahua

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC-6 (vara), UTC-7 (iarna)
  Valută: Peso mexican (MXN)

 • Bucătăria mexicană

  Cel mai bun loc în care să mâncați este cel în care se înghesuie toată lumea! Din fericire, în Chihuahua, ca peste tot prin Mexic, mâncarea se vinde chiar și pe stradă, fiind întotdeauna gustoasă și proaspătă. 

 • Plaza de Armas

  Traiul mexicanilor se observă cel mai bine chiar în stradă sau în piețe. Plaza de Armas este unul dintre acele locuri unde localnicii adoră să petreacă timpul pe o bancă la umbra copacilor, socializând mereu cu zâmbetul pe buze.

 • Muzeul Mamut

  Aici veți regăsi un ansamblu de 13 aule prezentând era preistorică a locurilor. Vă veți putea bucura de exemplare impresionante: de la replici ale unor dinozauri fioroși la creaturile de dimensiuni uimitoare ale erei cenozoice.

   

Chihuahua, orașul mexican care a renăscut

Chihuahua este unul dintre orașele demolate și reconstruite la începutul secolului 19, pentru a permite dezvoltarea zonei. Totuși, pe lângă bulevardele și străzile largi, cu clădiri moderne, puteți regăsi construcții vechi, care au rezistat reformei. Una dintre acestea este Biserica Sfântul Frances de pe Calle Libertad, unul dintre cele mai timpurii sanctuare catolice ridicate în zonă (din 1717). Ce atrage cel mai mult la acest sanctuar este atenția la detalii, surprinsă în special în interiorul altarului, împodobit cu pietre prețioase.

Un alt punct de interes pentru turiștii aflați într-o vacanță în Mexic este Muzeul Revoluției Mexicane. Acesta se află în fosta casă a lui Pancho Villa, un binecunoscut bandit local asasinat în anul 1923. La muzeu veți putea admira mașina în care acesta și-a dat ultima suflare și arma despre care se crede că o păstra sub pernă pe timpul nopții.  

Dacă preferați o vacanță mai dinamică, cu aventuri în aer liber, vă recomandăm să vizitați Canionul de Cupru. Pereții săi ating chiar și 1.400 de metri, iar frumusețea lui o depășește, pe alocuri, pe cea a Marelui Canion din America. Acesta a fost săpat de apele râului Rio Fuerte, în drumul său spre Golful California. Rezultatul, o aglomerare de șase canioane întinse pe o distanță de peste 50 de kilometri, este o minune naturală și o experiență de neratat pentru iubitorii de drumeții.

Aeroporturi în Chihuahua

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Chihuahua

Orarul zborurilor: Chihuahua