Meniu

Căutați bilete de avion din Cusco

Cusco

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă, Quechua, Aymara
  Ora locală: UTC -5
  Valută: Sol (PEN)

 • O procesiune colorată

  În luna iunie, Cusco celebrează în mod zgomotos sărbătoarea creștină denumită Corpus Christi. În acea zi, din Plaza de Armas (la ora 11) pornește o procesiune pestriț colorată a pelerinilor, dansatorilor și orchestrelor deopotrivă.

 • Un leac pentru răul de înălțime

  Situat la o altitudine de 3 399 de metri, mulți turiști experimentează răul de înălțime. Pentru a-l combate, peruanii vă vor recomanda coca, o plantă locală. Întrebați în magazine de frunzele de coca pentru a le mesteca, de dulciuri sau ceaiuri din plante uscate de coca.

 • Mai mult cu mai puțin

  Dacă vreți să vizitați tot ce se poate din locurile civilizației incașe, atunci luați Boleto Turistico del Cusco. Vă conferă acces la 16 atracții turistice, majoritatea situate în afara orașului, valabilitatea acestuia fiind de 10 zile.

De ce merită să vizitați Cusco?

Orașul este construit pe rămășițe incașe ce au ca mărturii clădirile din orașul vechi, zona Plaza de Armas. Locul este captivant prin monumentala arhitectură a catedralei Iglesia de la Campañia, zonele verzi bine întreținute și o minunată fântână ce are în vârf o efigie reprezentând pe Pachacuteca, cel de-al nouălea rege incaș. Dacă vreți să vă trageți răsuflarea câteva clipe, mergeți în cartierul artistic de pe deal, unde vă veți putea relaxa departe de agitația orașului. În Sachay Humane veți descoperi o panoramă uluitoare a regiunii Cusco – de neratat dacă veniți aici în vacanță!
Trebuie să vedeți și situl arheologic Moray sau orașul Maras. Puteți merge până în orașul Pisac cu mașina sau cu autobuzul și apoi vă puteți plimba la pas, întâi printr-o vale, iar mai apoi în sus spre deal, către anevoiosul Moray.
În piețe precum San Pedro veți găsi cholitas care sunt gata să vă vândă cocktailuri din fructe proaspete sau preparate delicioase, toate homemade. Căutați și localurile unde servesc burgeri sau fripturi din carne de alpaca, cuy (porc de Guinea gătit) sau chuño (cartofi uscați). La restaurant comandați lomo saltado, felii de carne de vită picantă prăjită cu roșii, ceapă și bucăți de cartofi, servite împreună cu orez. Tipice regiunii sunt și preparatele din pui: ají de gallina (în sos picant cu alune) sau picante de pollo (în sos picant cu curcuma). Când veniți în vacanță în Cusco, încercați restaurantele Kusikuy, Deva Restaurant Tipico și Morena – mâncarea e delicioasă!

Aeroporturi în Cusco

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Cusco

Orarul zborurilor: Cusco