Meniu

Căutați bilete de avion din Denver (CO)

Denver (CO)

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC-6 (vara), UTC-7 (iarna)
  Valută: Dolar american (USD)

 • Jocurile Olimpice din Denver

  În 1970, orașul a fost ales ca gazdă pentru Jocurile Olimpice. Doi ani mai târziu, autoritățile au renunțat la această idee, întrucât nu dispuneau de toate resursele necesare pentru organizare.

 • Cinco de Mayo în Denver

  Denver este unul dintre orașele care sărbătoresc victoria Mexicului în fața Franței în bătălia de la Puebla din 1852. Pe parcursul festivității puteți asista la spectacole culturale și târguri de mâncare delicioasă!

 • Festivalul cretei

  Primăvara este rezerverată pentru Chalk Art Festival, în care peste 200 de artiști se adună pentru a picta cu cretă trotuarele din Larmier Square. Dacă vreți să asistați, asigurați-vă că vremea este potrivită – desenele dispar la prima ploaie.

De ce merită să vizitați Denver

Fondat la mijlocul secolului 19, Denver este capitala statului american Colorado. Încă de la început, acesta a fost un centru minier important, bogat în argint și aur. Astăzi își păstrează istoria industrială, extinzându-și totodată și celelalte paliere de dezvoltare.

Parcurile întinse și berăriile locale sunt locurile ideale în care să asistați la evenimentele culturale organizate în oraș. Mai mult, Denver este punctul de pornire pentru drumețiile pe Rocky Mountains.

În timpul plimbării prin centrul orașului, vă recomandăm să vizitați Capitol building și parcurile din apropiere. Intrarea în clădire este gratuită de luni până vineri. În jurul acesteia veți mai găsi construcții moderne din sticlă, extrem de încântătoare, în ciuda faptului că nu sunt niște zgârie-nori veritabili.

Unul dintre locurile pe care nu trebuie să le ratați într-o vacanță în Denver este Larimer Square, bulevardul cu clădiri din epoca victoriană. Tot aici veți găsi și cele mai variate magazine în care să vă faceți cumpărăturile. Al doilea loc este Colfax Avenue, bulevardul cluburilor în care petrecerile nu se încheie niciodată. 

Deși Denver este un oraș modern, încă este asociat cu ideea de Wild West. Peste tot prin oraș veți găsi magazine din care puteți cumpăra costume de cowboy sau alte accesorii. Totuși, cea mai autentică experiență de Wild West o veți avea escaladând Rocky Mountains, unde puteți inclusiv să campați pe timpul verii.

Aeroporturi în Denver (CO)

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Denver (CO)