Meniu

Căutați bilete de avion din Diyarbakir

Diyarbakir

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Dolmush

  Dolmush este mijlocul de transport cel mai popular în Turcia și, prin urmare, și în Diyarbakır. Sunt de obicei microbuze, dar pot fi și mașini private. 

 • O călătorie cu trenul

  Dacă vreți să cunoașteți Turcia pitorească, folosiți un mod de transport tradițional: trenul. Din Ankara puteți ajunge direct în Diyarbakır de câteva ori pe săptămână, călătoria durând aproape 20 de ore în trenuri dotate cu vagoane de dormit. 

 • Pentru iubitorii de dulciuri

  Rețineți două nume: cataif (kadayıf) și kunefe. Sunt deserturi extrem de dulci care abundă în zahăr, dar sigur merită încercate – au o aromă unică și o savoare caracteristică, fiind considerate două dintre cele mai delicioase dulciuri turcești.

Descoperiți zidurile istoriei din Diyarbakır

Diyarbakır se află în sud-estul Turciei, în valea Tigrului și a Eufratului, unul dintre cele mai mari orașe din regiune. Cu peste 930.000 de locuitori, orașul este capitala neoficială a regiunii Kurdistan și totodată un loc mult mai puțin restrictiv decât alte orașe turcești. 

Cum arată un itinerariu de city break reușit? Vizitați orașul vechi înconjurat de zidurile cetății care se întind pe o distanță de 6 km și depășesc 10 m în înălțime; treceți printr-una din cele patru porți ale orașului, fiecare dintre ele simbolizând câte un colț al lumii; plimbați-vă de-a lungul zidurilor cetății pentru a admira atât orașul vechi, cât și câmpiile verzi, fertile, aflate la gura Tigrului. Zidurile pot fi admirate și din afară, din parcul din apropiere, în timp ce savurați un ceai servit de vânzătorii ambulanți. 

Unde faceți cumpărăturile de vacanță? Centrul vechi are o ofertă variată de bazaruri, piețe de brânzeturi sau alte piețe tematice. Tot aici veți găsi numeroase moschei și – un lucru rar întâlnit în Turcia – lăcașuri de cult ale altor religii. Vreți să încercați bucătăria turcească? Atunci porniți înspre Onur Ocakbasi sau Selim Amca'nin Sofra Salonu. 

Dacă ați ajuns în oraș cu autobuzul, atunci călătoria a avut ca destinație finală terminalul principal. Acesta se află destul de departe de centrul vechi, așa că vă recomandăm să luați un microbuz rapid (dolmush). Aeroportul Diyarbakır Havalimanı se află la aproximativ 5 km depărtare de oraș, operând exclusiv zboruri domestice. 

Aeroporturi în Diyarbakir

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Diyarbakir