Meniu

Căutați bilete de avion din Exeter

Exeter

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Pentru iubitorii de brânză

  Unul dintre produsele locale pe care trebuie să le încercați în Exeter este brânza. Aici sunt produse numeroase varietăți, pe care le puteți degusta la Quicke’s Farm, pe Newton Street.

 • Festivalul berii

  De peste patruzeci de ani, trei zile din luna iulie sunt dedicate Exeter Craft Festival. În acest timp, puteți asista la fermentarea berii și degusta diverse arome.

 • Un city break activ

  Orașul este unul prietenos cu activitățile sportive. De exemplu, vă puteți juca rugby în Sandy Park sau fotbal în St. James Park. Dacă sunteți pasionați de curse de mașini, o vizită la Exeter Racecourse vă va captiva cu siguranță.

De ce merită să vizitați Exeter

Exeter este un oraș-port localizat în sudul Marii Britanii, în ținutul Devon. Este situat pe râul Exe, chiar la formarea estuarului acestuia, la Canalul Mânecii.

Orașul este unul micuț, dar unul dintre cele mai fascinante din întreaga Anglie. Istoria lui începe în anul 50 î.e.n., odată cu venirea romanilor în zonă. Unul dintre locurile care exemplifică foarte bine tot trecutul locului este catedrala orașului, pe care o veți găsi în mijlocul unui parc plin de vegetație.

De neratat într-un city break în Exeter este vizita la pasajele subterane, singurele din întreaga țară care sunt deschise vizitatorilor. Acestea au fost construite în Evul Mediu, pentru a alimenta orașul cu apă potabilă. Astăzi le puteți vizita cu ajutorul unui ghid, însă datorită numărului mare de vizitatori, e necesar să vă faceți rezervarea din timp. Le veți găsi pe Strada Paris, la numărul 2.

În inima orașului veți găsi clădiri istorice, printre care se ascund cafenele și baruri în care puteți încerca prăjituri delicioase și cafea aromată. Tot aici veți găsi și piața centrală, de unde puteți cumpăra produse proaspete, vândute direct de producători.

În ceea ce privește specialitățile locului, vă recomandăm să vizitați The Beer Engine, un pub cu o paletă largă de beri aromate, pe care îl veți găsi în orășelul din apropiere, Newton St. Cyres. Iar dacă vreți să degustați preparatele culinare, vă recomandăm The Conservatory Restaurant, pe North Street 18.

Aeroporturi în Exeter

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Exeter