Meniu

Căutați bilete de avion din Hanoi

Hanoi

 • Informații generale

  Limba oficială Vietnameză
  Ora locală: UTC +7
  Valută: đồng (VND)

 • Teatrul de Păpuși

  Teatrul Municipal de Păpuși este situat pe apă, iar tradiția spectacolelor datează de peste o mie de ani. Cel mai des, păpușile joacă scene din popor sau fragmente de legende.

 • Un ghid turistic și un ghid lingvistic

  Mulți dintre studenții din Hanoi sunt dispuși să ofere un tur gratuit în jurul orașului doar pentru a avea șansa de a-și îmbunătăți nivelul limbii engleze în timpul conversațiilor.

 • O priveliște aparte

  Cea mai apropiată de cer cafenea este cea de pe acoperișul hotelului Lotte. Aici veți putea gusta o cafea aromată și vă veți putea bucura de panorama orașului de la etajul 60.

De ce merită să vizitați Hanoi

Hanoi este un oraș care încă își reconstruiește imaginea în urma războaielor purtate aici. Totuși, în capitala Vietnamului veți găsi mâncare delicioasă, localnici mândri de originea lor, hoteluri luxoase la prețuri accesibile și o mulțime de scutere.

Unul dintre cele mai interesante locuri este templul budist Ngoc Son, situat pe o insulă din apropiere, lângă lacul Hoan Kiem. Dacă veți ajunge aici, urmați tradiția și alăturați-vă localnicilor care caută o țestoasă în apă. Aceștia cred că țestoasa are peste o mie de ani și că este o încarnare a strămoșilor. Legenda spune că aceasta a ieșit din lac și a ajutat Generalul Lê Lợi să alunge armata chineză din țară.

Totuși, lacul atrage numeroși vizitatori nu doar datorită țestoasei. Parcul din apropiere este unul din locurile preferate ale localnicilor în care se poate practica tai chi sau dans. Tot aici puteți cumpăra produse locale cu imaginea legendarei creaturi. Locul arată deosebit în special dimineața, când se ridică ceața asupra lacului, sau după înserat, când podul este iluminat.

Dincolo de toate acestea, merită să vă rezervați o vacanță în zonă în special pentru a cunoaște comunitatea locală, obiceiurile și tradițiile lor. Mâncarea este delicioasă, fiind caracterizată de folosirea aromatului coriandru. Vă recomandăm să încercați supa pho, pastele și orezul cu legume, dar și berea locală, hoi boi.

Aeroporturi în Hanoi

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Hanoi