Meniu

Căutați bilete de avion din Foz do Iguacu

Foz do Iguacu

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC-3 (vara), UTC-2 (iarna)
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • Minuni ale naturii

  Cascadele din Iguaçu se întind pe o rază de aproape 2 kilometri și au peste 275 de guri de vărsare, iar vuietul zgomotos al apelor poate fi perceput de la o distanță impresionantă de peste 20 de kilometri. 

 • Garganta do Diabo

  Gâtul Diavolului este cea mai mare dintre cascadele din regiunea Braziliei, apa căzând de la o înălțime de peste 82 de metri. Dacă sunteți pasionați de fotografie, acesta este unul dintre locurile pe care nu trebuie să le ratați!

 • Cel mai mare generator din lume

  Pe Itaipu, afluent al Râului Paraná, se află cel mai mare generator de energie hidroelectrică din întreaga lume. Din oțelul utilizat la construirea sa s-ar fi putut ridica peste 380 de Turnuri Eiffel!

Foz do Iguaçu – casa faimoaselor cascade de pe Iguaçu

Foz do Iguaçu este situat în vestul statului brazilian Paraná, la granița cu Argentina. Este cunoscut în special pentru cascadele de pe Iguaçu, unele dintre cele mai grandioase și spectaculoase din întreaga lume.

Orașul nu este o destinație de vacanță în sine. În schimb, regiunea găzduiește peste 80 de naționalități, iar economia se bazează pe turism, servicii și comerț. Foz do Iguaçu reprezintă punctul de plecare pentru cascadele din apropiere, pe care ajung să le viziteze anual zeci de mii de turiști. Poarta de intrare în zona cascadelor este Parcul Național Iguaçu, din apropierea aeroportului.

În parc puteți face cunoștință cu natura virgină, să vă înconjurați de papagali și de păsări Tucan, sau să traversați punțile de lemn. Dacă vă veți aventura să treceți dincolo de graniță și să admirați curcubeele vizibile din partea argentiniană, veți putea admira Garganta do Diabo, o serie de mini-cascade impresionante ce formează cea mai mare dintre cascade.

O vacanță în Foz do Iguaçu trebuie să includă și o incursiune în bucătăria locală. Fie că vorbim despre gustările tradiționale dourado assado și pirá de Foz (pește servit cu sos de ghimbir, tapioca și orez cu spanac) sau de barreado, o friptură zemoasă din carne de vită gătită timp îndelungat, cu garnitură de banane și orez, turiștii recomandă restaurantele Barracão și Empório com Arte. La desert vă recomandăm neapărat bala de banana (bombonelele din banane) și bala de gengibre (cele din ghimbir).

 

Aeroporturi în Foz do Iguacu

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Foz do Iguacu

Orarul zborurilor: Foz do Iguacu